Mind a négy főhajtóművét megkapta a következő SLS rakéta

Kapcsolódó

A nap képe #1475 – Perseverance és a Jezero-kráter

A Perseverance marsjáró, és a poros Jezero-kráter.

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

Halad az Artemis-2 küldetés hordozórakétájának összeszerelése a NASA Michoud Assembly Facility nevű összeszerelő üzemében. Az űrhivatal, az Aerojet Rocketdyne, az L3Harris és a Boeing szakemberei múlt héten végeztek a négy darab RS-25 főhajtómű beszerelésével, de erről csak tegnap adtak ki közleményt és fotókat. Az első rakétamotort szeptember 11-én helyezték be, majd 15-én, 19-én és 20-án következett a többi RS-25 is. Ahogy korábbi cikkünkben említettük, két hajtómű (egész pontosan az E2047 és E2059) korábbi űrsikló küldetéseken többször használt egységek, míg az E2062 és E2063 új motorok, korábban szintén már repült komponensekkel.

Fotók: Eric Bordelon/NASA

Tegnap egy másik fontos művelet is történt a második SLS rakétával kapcsolatban, ugyanis vasúton megérkezett a két szilárd hajtóanyagú segédrakéta (SRB) öt-öt külön szegmense a Kennedy Űrközpontba. Mivel a részegységek illesztései egy éves, előre meghatározott szavatossági idővel rendelkeznek, ezért összeszerelésük csak jövő február környékén várható, de ez annak függvényében történik majd, hogy a NASA az év elején még mindig a 2024 novemberi vagy decemberi indítási dátummal számol-e.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye