Mindössze 27 óra felkészülés után indult sikeresen a Firefly Alpha rakétája

Kapcsolódó

Hamarosan sor kerül az első rakétaindításra a skóciai Saxavord Űrközpontból

A Rocket Factory Augsburg német magáncég fogja felavatni az...

A nap képe #1540 – Shoemaker-Levy 9 üstökös

Kompozit kép a Jupiterről és a Shoemaker-Levy 9 üstökösről,...

Brit űrhajóssal bővült az Axiom Space csapata

Az Axiom Space egy rövid közleményben számolt be arról...

Földi hajtóműteszt közben semmisült meg az ABL Systems rakétája

A baleset az RS1 második tesztrepülésére való felkészítés során...

A nap képe #1539 – Mariner-1 indítás

1962. július 22-én indult útjára a Mariner-program első űrszondája,...

Nem mindennapi teljesítményt hajtott végre a Firefly, pontosabban fogalmazva először került sor ilyen jellegű rakétaindításra az Egyesült Államokban: az Amerikai Űrhaderő megbízásából alig 27 óra felkészülés után kellett elindítaniuk Alpha nevű rakétájukat. Persze nem valami hirtelen jött ötlettől vezérelve történt minden, hanem nagyon is tervezett módon, ezzel a küldetéssel azt kellett a Firefly-nak bizonyítania, hogy rendkívül gyorsan bevethető rakétával rendelkeznek, és hamar tudnak reagálni akkor is, ha mindössze egy nappal az adott indítási dátum előtt kapják meg a követelményeket és feltételeket.
Űrhaderős megbízás lévén alig került ki nyilvános információ a misszióról, de annyit tudni, hogy a VICTUS NOX nevű titkosított rakományt kellett alacsony Föld körüli pályára állítani Millennium nevű kivető eszközükkel.

Az Alpha a Vandenberg Űrhaderőbázis SLC-2W startállásáról kezdte meg a repülést magyar idő szerint 4:28-kor, a Firefly pedig nagyjából négy órával később erősítette meg hivatalosan, hogy a küldetés sikerrel zárult, a rakományt a kijelölt pályára állították. A mostani siker nagy lendületet adhat a cégnek, mely legutóbb tavaly októberben hajtott végre indítást, akkor az Alpha első alkalommal érte el a Föld körüli pályát.

Fotó: Firefly

A VICTUS NOX kivetése. Forrás: Firefly

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye