Mozgalmas hétvége következik

Kapcsolódó

Nagyjából 5 tonnás műholddal indult útjára a Falcon-9-es

A házon belüli Starlink missziókat picit megfűszerezve ezúttal a...

A nap képe #1506 – Mawrth Vallis régió

A Mars Mawrth Vallis régiójáról készült felvétel, melyet a...

Ötvenedik küldetését teljesítette ma a Rocket Lab

Az Electron hordozó egy 25 tagú műhold-konstelláció első 5...

A nap képe #1505 – Dragon a Starliner ablakából

A Crew-8 küldetés Dragon űrhajója, melyet Matthew Dominick fotózott...

Elég sok változás volt a hétre tervezett indításokban, nézzük meg hogyan alakulhat az elkövetkező pár nap.

ULA | NROL-44
Újabb 1 nap csúszás, jelenlegi új időpont augusztus 29. szombat, reggel 8:04. Ha marad ez az időpont, akkor megpróbáljuk élőben közvetíteni az eseményt.

Forrás: ULA

Rocket Lab | “I Can’t Believe It’s Not Optical”
Az erős szelek miatt itt is csúszás van, magyar idő szerint hétfő reggel 05:05-kor indulhat az újabb Electron rakéta. Holnap jövünk a részletes küldetés profillal.

SpaceX Starship | SN-6 150 méteres ugrás
Szombaton és vasárnap is (magyar idő szerint délután 15:00-tól éjjel 03:00-ig) útlezárás lesz Boca Chica-ban, így bármikor sor kerülhet az ugrásra. Élő közvetítésünk várható, jelezzük majd a részleteket.

SpaceX | SAOCOM-1B
Az argentin kereskedelmi műholdat szállító SpaceX küldetés is tolódott az NROL-44 csúszása miatt. Amennyiben szombat reggel elindul a Delta IV Heavy a titkos rakományával, akkor a SpaceX Falcon-9 rakétája vasárnapról hétfőre éjjel, 01:19-kor startolhat az LC-40 indítóállásról. Az erről szóló előzetesünk is már készen van, holnap olvashatjátok majd a blogon.

SpaceX | Starlink-11
A legújabb Startlink küldetés is már készen áll az indításra, ez a SAOCOM-1B után startolhat a 39A indítóállásról, pontos időpont még nincsen.

Ez a jelenlegi állás, ami bármikor változhat, de ha így marad, akkor nagyon izgalmas hétvégénk lesz, igyekszünk mi is mindenről egyből beszámolni. A közvetítések miatt mindenképpen csekkoljátok a blogot, a Facebook oldalunkat, illetve az Űrutazás-Űrhajók Facebook csoportot.

UPDATE
Csúszik a Rocket Lab (erős szelek az indítóállásnál), és beelőzte a Starlink-11 a SAOCOM küldetést vasárnap. Ha ma reggel elindul az NROL-44, akkor vasárnap 9 órán belül két Falcon-9 indítás lehet Floridából! Az időjárás itt még közbeszólhat, a Starlink esetében 50%, a SAOCOM-1B küldetésre 40% az esélye a kedvező időjárásnak. Az SN-6 ugrása szintén vasárnap várható, így a jelenlegi állás szerint így alakul a hétvége:
ULA | NROL-44: szombat 08:04
SpaceX Starship | SN-6 150 méteres ugrás: vasárnap 15:00 – hétfő éjjel 03:00 között
SpaceX | Starlink-11: vasárnap 16:12
SpaceX | SAOCOM-1B: hétfő éjjel 01:18
Rocket Lab | “I Can’t Believe It’s Not Optical”: hétfő reggel 05:05


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye