Nagy ugrás a Stoke Space számára, minden értelemben

Kapcsolódó

Befejeződött a Luna-25 balesetének kivizsgálása

A kivizsgálás eredményei alapján a balesetet a fedélzeti vezérlőrendszer...

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság kiosztotta az első űrszeméttel kapcsolatos büntetést

A Federal Communications Commission, azaz a Szövetségi Kommunikációs Bizottság...

A nap képe #1246 /Apollo és Artemis/ – Saturn-V és SLS

Bal oldalt látható az Apollo-4 misszió 110 méter magas...

A Csang’e-8 küldetés nyersanyag-felhasználási tervei a Hold déli pólusánál

A Kínai Nemzeti Űrhivatal a Nemzetközi Asztronautikai Kongresszuson mutatta...

Legkorábban csak 2024 végén repülhet újra az európai Vega-C rakéta

Tegnap zárult le a június végi földi hajtóműteszt hibájának...

A múlt heti sikeres hajtóműtesztet követően máris újabb nagy eredményt tudhat magáénak a Stoke Space! Jövőbeli rakétájuk második fokozatának prototípusával tegnap hajtottak végre egy sikeres függőleges fel- és leszállási tesztet (Vertical take off-vertical landing – VTVL), melynek során a Hopper2 névre hallgató tesztjármű több mint 9 méterre emelkedett el a felszíntől, majd 15 másodperces lebegést követően a kijelölt landolási zónában ért földet.

A Stoke Space hivatalos közleménye alapján minden tervezett célkitűzést sikerült megvalósítani a Hopper2-vel, rengeteg hasznos információval és adattal gazdagodtak a mérnökök. Ezzel bebizonyították, hogy egy teljesen más meghajtási és újrafelhasználási koncepcióra épülő második fokozattal is eredményt lehet elérni. Ráadásul mindenkinél hamarabb sikerült a finanszírozás megalapozásától egészen idáig eljutniuk, ami tovább növeli a siker értékét.

A cég az új rakétával nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy 100%-ban újrahasználható legyen amellett, hogy mindössze 24 óra alatt ismét felkészíthessék egy következő indításra. A második fokozat tesztkampánya most véget ért, a Stoke Space így átállhat az első fokozat fejlesztésére és tesztjeire. Reméljük, akkor is hasonlóan gördülékeny és eredményes teszteket hajt majd végre az ambiciózus vállalkozás!

A tesztről készült videó:

Dark mode powered by Night Eye