Nagy ugrás a Stoke Space számára, minden értelemben

Kapcsolódó

Harmadszor is sikerült felvenni a kapcsolatot a SLIM holdi leszállóegységgel!

A japán űreszköz bravúros teljesítménye tovább folytatódik a Hold...

Napvitorla-technológiával indult idei ötödik útjára az Electron hordozó

Újabb küldetésre (Beginning Of The Swarm) indult a Rocket...

300. alkalommal tért vissza sikeresen egy Falcon-9 első fokozat

2015. december 21. előtt még sci-fi-be illő jelenet volt,...

A nap képe #1448 – Black Brant-IX indítás

Cindy Fuentes Rosal, a NASA mérnöke búcsút int a...

Ismét értékelhető adatokat küldött haza a Voyager-1

5 hónap után először sikerült megfelelő adattovábbítást végrehajtani az...

A múlt heti sikeres hajtóműtesztet követően máris újabb nagy eredményt tudhat magáénak a Stoke Space! Jövőbeli rakétájuk második fokozatának prototípusával tegnap hajtottak végre egy sikeres függőleges fel- és leszállási tesztet (Vertical take off-vertical landing – VTVL), melynek során a Hopper2 névre hallgató tesztjármű több mint 9 méterre emelkedett el a felszíntől, majd 15 másodperces lebegést követően a kijelölt landolási zónában ért földet.

A Stoke Space hivatalos közleménye alapján minden tervezett célkitűzést sikerült megvalósítani a Hopper2-vel, rengeteg hasznos információval és adattal gazdagodtak a mérnökök. Ezzel bebizonyították, hogy egy teljesen más meghajtási és újrafelhasználási koncepcióra épülő második fokozattal is eredményt lehet elérni. Ráadásul mindenkinél hamarabb sikerült a finanszírozás megalapozásától egészen idáig eljutniuk, ami tovább növeli a siker értékét.

A cég az új rakétával nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy 100%-ban újrahasználható legyen amellett, hogy mindössze 24 óra alatt ismét felkészíthessék egy következő indításra. A második fokozat tesztkampánya most véget ért, a Stoke Space így átállhat az első fokozat fejlesztésére és tesztjeire. Reméljük, akkor is hasonlóan gördülékeny és eredményes teszteket hajt majd végre az ambiciózus vállalkozás!

A tesztről készült videó:

Dark mode powered by Night Eye