Nagyon fontos szerződést jelentett be az Astra

Kapcsolódó

A négyes szám jegyében zajlanak ezen a héten a kínai indítások

Ezúttal egy Kuajcsou-11 állított pályára négy műholdat, csakúgy, mint...

A nap képe #1475 – Perseverance és a Jezero-kráter

A Perseverance marsjáró, és a poros Jezero-kráter.

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Az Astra Space tegnap délután bejelentette az első, az Egyesült Államok Űrhaderejével kötött szerződését. A küldetést követően a megállapodás értelmében még idén végrehajtanak egy második indítást is.

„Nagyon örülünk, hogy partnerek lehetünk az Astrával ebben a küldetésben, és úgy véljük, hogy ez megmutatja a kritikusan fontos, alacsony költségvetésű és rugalmas indítási képességüket” – mondta Carlos Quinones ezredes, a Védelmi Minisztérium Űrkutatási Tesztprogramjának igazgatója.

Az Űrhaderő az indításra a Védelmi Innovációs Egység Egyéb Együttműködési Megállapodásán keresztül kötött szerződést az Astrával.

„Izgatottan várjuk az Űrhaderővel közösen induló, több indítást is magában foglaló kampányunk kezdetét” – mondta Chris Kemp, az Astra alapítója, elnöke és vezérigazgatója. Hozzátette, hogy „ez az orbitális demonstrációs küldetés lehetővé teszi a csapat számára, hogy ellenőrizzük az indítórendszerünk számos újonnan bevezetett fejlesztését.”.

A rakéta legkorábban augusztus 27-én indulhat az Űrkutatási Tesztprogram (STP-27AD1) tesztműholdjával az orrkúp alatt. A küldetés helyszíne a már megszokott alaszkai Kodiak Indítóközpont lesz. Az indítási ablak 2021. augusztus 27-én, magyar idő szerint este nyolckor nyílik meg, és 2021. szeptember 11-ig tart.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye