Nagyon fontos szerződést jelentett be az Astra

Kapcsolódó

A Falcon-9 B1067 tizedik startjával újabb Starlink műholdakat állított pályára

Ez a hét sem maradt Starlink-indítás nélkül, hiszen a...

Műszaki problémák adódtak az elsőként felbocsátott Starlink v2 műholdaknál

Elon Musk is elismerte, hogy gondok akadtak az újgenerációs...

8 napon belül a második sikeres küldetést hajtotta végre a Rocket Lab

Ezzel korábbi 15 napos házon belüli rekordjukat adták át...

A nap képe #1054 – Crew-5 éjszakai hazatérés

A SpaceX Endurance névre hallgató Crew Dragon űrhajója ereszkedés...

A Virgin Orbit egy kis csapattal visszatér a munkába

A kényszerpihenő megszakítása persze továbbra sem jelenti azt, hogy...

Az Astra Space tegnap délután bejelentette az első, az Egyesült Államok Űrhaderejével kötött szerződését. A küldetést követően a megállapodás értelmében még idén végrehajtanak egy második indítást is.

„Nagyon örülünk, hogy partnerek lehetünk az Astrával ebben a küldetésben, és úgy véljük, hogy ez megmutatja a kritikusan fontos, alacsony költségvetésű és rugalmas indítási képességüket” – mondta Carlos Quinones ezredes, a Védelmi Minisztérium Űrkutatási Tesztprogramjának igazgatója.

Az Űrhaderő az indításra a Védelmi Innovációs Egység Egyéb Együttműködési Megállapodásán keresztül kötött szerződést az Astrával.

„Izgatottan várjuk az Űrhaderővel közösen induló, több indítást is magában foglaló kampányunk kezdetét” – mondta Chris Kemp, az Astra alapítója, elnöke és vezérigazgatója. Hozzátette, hogy „ez az orbitális demonstrációs küldetés lehetővé teszi a csapat számára, hogy ellenőrizzük az indítórendszerünk számos újonnan bevezetett fejlesztését.”.

A rakéta legkorábban augusztus 27-én indulhat az Űrkutatási Tesztprogram (STP-27AD1) tesztműholdjával az orrkúp alatt. A küldetés helyszíne a már megszokott alaszkai Kodiak Indítóközpont lesz. Az indítási ablak 2021. augusztus 27-én, magyar idő szerint este nyolckor nyílik meg, és 2021. szeptember 11-ig tart.

Dark mode powered by Night Eye