Nagyüzem Oroszországban

Kapcsolódó

Jól halad az új kínai holdrakéta hajtóművének tesztprogramja

A Hosszú Menetelés-9 óriásrakéta újrahasználható koncepcióként fog megvalósulni a...

Újabb Falcon-9 teljesítette tizenhetedik repülését

Közel egy hét szünet után hajtott végre a SpaceX...

A nap képe #1300 – Kameravédelem az űrben

A NASA egykori űrhajósa, Jack Fischer osztotta meg az...

Blue Whale-1: Dél-Korea metán meghajtású, félig újrafelhasználható hordozórakétája

A dél-koreai Perigee Space magáncégről egészen idáig még nem...

Földünk az űrből: Sós tavak

Ezúttal Kelet-Afrikában járunk, hála a Sentinel-2 missziónak, mely két...

Két érdekes kép is érkezett a Roszkoszmosztól, amiken a következő küldetésekre készülődő hardverek és rakéták láthatóak.

Az első képen az Oroszország amuri területén található Vosztocsnij Űrrepülőtér összeszerelő hangárjában látható két újonnan érkezett Szojuz rakéta elemei. A hordozók vonaton érkeztek a szamarai gyártóegységből, az egyiket valószínűleg a novemberi Meteor időjárási műhold indításához, a másodikat pedig várhatóan egy OneWeb starthoz használják majd.

A másik felvételen már a Bajkonurban található összeszerelő üzem látható, itt legalább 6 db Szojuz és Progressz űrhajó (ha többet találtok jelezzétek!) van a csarnokban, illetve a Pricsal kikötőmodul. A Naukához szánt modul november 24-én indul majd egy átalakított Progressz űrhajóval (M-UM). A Pricsalon a napokban végzik el a vákuumkamrás teszteket (második kép), illetve a Progressz M-UM elektromos tesztjeit.

Eközben az október 5-én startoló Szojuz MSz-19 küldetés fő-, és tartalékszemélyzete is megérkezett Bajkonurba. A kb. 12 napos misszión forgatják majd a „Kihívás” című orosz űrfilmet, a végleges személyzetről várhatóan az indítás előtt pár nappal döntenek majd.

Az egyik zászlófelhúzási ceremónián az MSz-19 fő-, és tartalékszemélyzete

Dark mode powered by Night Eye