Nem meglepő módon egy Starlink küldetéssel indult az április

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

A kétnapos halasztás után múlt éjjel voltak megfelelőek a körülmények az újabb adag műhold felbocsátására.

A SpaceX a hétvégén egymás után néhány óra különbséggel három küldetést is végrehajtott volna (két Starlink és Eutelsat-36D), de ahogy azt már megszokhattuk, a kaliforniai időjárás másképp gondolta, és így csak a két floridai indításra került sor. Múlt éjjel azonban ismét megfelelő körülmények uralkodtak a Vandenberg Űrhaderőbázisnál, és a Csendes-óceánon is az első fokozatra váró Of Course I Still Love You drónhajó térségében, így elindulhatott a 7-18 jelű misszió is.

A kijelölt hordozó a B1071 jelű Falcon-9 volt, mely 15. útját kezdte meg magyar idő szerint 4:30-kor. Az indítás első 8,5 perce, majd a keringési fázis, végül pedig a műholdak kivetése is gond nélkül lezajlott, egy újabb sima küldetést tudhat maga mögött a cég. Az újabb 22 Starlink pályára állásával a 400-hoz fog közelíteni a 7. réteg műholdjainak száma, de még 11 jövőbeli indítás során fogják tovább növelni a nagyjából 480-510 km-es magasságban keirngő szatellitek csoportját. 

Ami a hét további részét illeti, nem sok izgalmat tartogatnak a küldetések, hiszen csak újabb két házon belüli misszió van tervben a SpaceX-nél. Azonban ezek közül a második már a 8. műholdréteg kiépítésének megkezdését fogja jelenteni, ami szintén Vandenbergből fog megtörténni.

Fotó: SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye