Nincs megállás, az Ingenuity teljesítette 71. repülését

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

Az Ingenuity idei első repülésére január 6-án került sor, mellyel folytatta remek szériáját, hiszen csak 2023-ban 33 alkalommal emelkedett el a Mars felszínéről. A kis forgószárnyas 71. missziója 358 m horizontális távolságot, és 125 másodpercig tartó utat tartogatott, ám a terveket ez esetben nem sikerült maximálisan teljesíteni. A NASA rövid leírása alapján a viszonylag jellegtelen terep, amely felett átrepült, kihívást jelentett a navigációs rendszere számára, így a megtett disztancia 71 méterre, a repülési idő pedig 35 másodpercre redukálódott. Az Ingenuity azonban még így is figyelemre méltó számokkal rendelkezik: 128,3 perc repüléssel töltött időt, és ~17.042 méter, azaz már kicsivel több mint 17 kilométernyi távolságot mutat a képzeletbeli „műszerfala”.

Az anno Perseverance marsjáró hasára szerelt helikopter tehát egyre közelebb kerül a 100. küldetéséhez (melynek eléréséhez sok sikert kívánunk), és ami hússzorosa (!) lenne a mérnökök előzetes célkitűzésének.

Forrás: JPL
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye