Nincs megállás az SLC-40 indítóálláson

Kapcsolódó

A nap képe #1243 – Frank Rubio üdvözlése

Mark Vande Hei így üdvözölte társát, aki előző nap...

Kína 2024-ben felszíni mintákat hoz a Földre a Hold túlsó oldaláról

Kína jövőre elindítja a Csang'e-6 küldetését, hogy először gyűjtsön...

Felszerelték az egyik napelemszárnyat a Hera űrszondára

Még augusztus végén számoltunk be arról, hogy a Hera...

A nap képe #1242 – Artemis-2 személyzeti modul 

Az Artemis-2 misszió személyzeti modulja várakozik a szervizmodullal történő...

Autonóm navigáció egy marsi sziklamezőn

A Perseverance a NASA más marsjárói számára szükséges idő egyharmada alatt navigált át egy nagyjából fél kilométeres sziklamezőn.

Továbbra is nagyüzem uralkodik a Cape Canaveral Űrhaderőbázis SLC-40-es indítóállásán, melyről ismét egy, a SpaceX által üzemeltetett Falcon-9-es startolt el magyar idő szerint ma hajnalban 03:05-kor.

A B1080 jelű hordozórakéta, mely jelenleg a flotta második legfiatalabbja,  a hatodik réteg bővítésére szállított a Starlink 6-11 misszió keretében 22 db v2 Mini verziójú műholdat, ami ezúttal is a megszokott módon lezajlott; hibajelenségtől mentes elemelkedés, fokozatszétválás, áramvonalazó orrkúp szeparáció, első fokozat drónhajóra történő landolása (a Just Read the Instructions-re). Mindezzel teljesült a SpaceX idei 59. küldetése, összességében pedig már 264-nál jár az Elon Musk vezette magánvállalat.

Augusztusra jelenleg még egy megerősített megbízatás van tervben, mégpedig a 31-én induló Transport & Tracking Layer (Tranche 0, Flight 2) érdekes elnevezésű misszió, mely az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának megbízásából valósul meg, második küldetésként az első márciusi felbocsátást követően.

Fotó: SpaceX
Fotó: Gavin R.
Dark mode powered by Night Eye