Orosz űrfilmforgatás: Megvannak a résztvevők

Kapcsolódó

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

Kína első alkalommal hajtott végre 12 km-es függőleges fel- és leszállást egy rakétafokozattal

Ez újabb jelentős lépés az újrahasználható rakétakoncepció fejlesztésében! Meglepetésszerűen végzett...

Földünk az űrből: Ádám hídja

A Sentinel-2 felvételén szemügyre vehetjük Dél-India egyik csúcsát Srí...

A nap képe #1508 – ISS napelemtáblák

A napfelkelte első sugarai, melyek megcsillannak a Nemzetközi Űrállomás...

Ebben a hónapban már biztosan nem térhet vissza a Földre a Starliner

Egy tegnapi közleményben újabb halasztást jelentettek be a NASA...

Úgy tűnik ma a bejelentések napja van, a délutáni Szojuz MSz-20 személyzeti híre után az október 5-én startoló Szojuz MSz-19 űrhajó utasainak a nevét is nyilvánosságra hozta a Roszkoszmosz.

A küldetés érdekessége, hogy ezen utazik majd a „Kihívás” nevű orosz űrfilmet rendező Klim Shipenko és most a főszereplő hölgy nevét is megtudtuk, akit 3000 jelentkezőből választottak ki.

A film főszereplője a 36 éves Julia Pereszild lesz, aki hivatásos színésznő, az Orosz Nemzeti Színház tagja. Őt a film rendezője Klim Shipenko kíséri majd, és a kb. egy hétig tartó utazáson jeleneteket forgatnak majd a filmhez a Nemzetközi Űrállomáson. A küldetés parancsnoka Anton Skaplerov kozmonauta lesz, őt már korábban megerősítették, és 6 hónapot tölt majd el az ISS-en. A rövid utazás végén Pereszild és Shipenko a Szojuz MSz-18 űrhajóval tér majd vissza, a jelenleg is az űrállomáson tartózkodó Oleg Novickij parancsnoksága alatt – a Szojuz MSz-18 másik két űrhajósa, Mark Vande Hei és Pjotr Dubrov várhatóan egy meghosszabbított küldetésen vesznek részt, és csak 2022 márciusában térnek vissza a Földre.

Julia Pereszild tartaléka a 33 éves Aljona Mordovina lesz, aki szintén hivatásos színész. A filmrendező Shipenko tartaléka Alekszej Dudin operatőr lesz. A résztvevők és tartalékaik heteken belül megkezdik a felkészülést Csillagvárosban.

Érdekesség, hogy egy harmadik hölgy is kiválasztásra került, Galina Kairova, aki hivatásos pilóta. Őt azonban nem erre a filmforgatásra, hanem az űrhajósprogramba hívták meg, így amennyiben sikeresen elvégzi a kiképzést, Anna Kikina mellett a második aktív női orosz űrhajós lehet.

Balról jobbra: Julia Pereszild, Alena Mordovina, Galina Kairova

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye