Összeillesztették az Euclid űrteleszkóp két fő részét

Kapcsolódó

A SpaceX újabb tudományos kísérleteket szállít az ISS-re

Június 3-án esedékes a következő, 28. CRS misszió, mely...

Tovább csúszik a Starliner emberes tesztrepülése

Egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk arról a tényről,...

Életre kelt a Dream Chaser, közelebb került első repüléséhez

A Sierra Space Dream Chaser űrrepülőgépe egy lépéssel közelebb...

A nap képe #1123 – Unity-25 tesztrepülés

A Virgin Galactic utolsó tesztrepülésén (Unity-25) készült felvétel, melyen...

SpaceX | CRS-28 küldetésprofil

Ismét egy Cargo Dragon fog feljuttatni utánpótlást, ellátmányt és...

Március 24-én megtörtént az Euclid névre hallgató űrteleszkóp két fő részének – a műszereket tartalmazó tehermodul és a szervizmodul – összeillesztése a Thales Alenia Space torinói üzemében. A művelet végrehajtásában több mint egy tucat mérnök vett részt, amely egy teljes napot vett igénybe. Ezt követően két napig tartott az elektronikus berendezések csatlakoztatása és azok tesztelése.

Az Airbus Defence and Space által biztosított tehermodulban egy ún. reflektor teleszkóp található, amely a távoli csillagok fényének befogására és fókuszálására szolgál, valamint két műszer, amely ezt a fényt rögzíti – a VIS (VISible imager) és a közeli infravörös spektrométer és fotométer (NISP).

A NISP (Near Infrared Spectrometer and Photometer). Forrás: ESA

A teleszkóp és a műszerek együttesen több milliárd galaxist fognak páratlan pontossággal leképezni, hogy a csillagászok jobban megértsék, hogyan fejlődtek és csoportosultak kozmikus egységgé az elmúlt 10 milliárd év során. Ezáltal megismerhetjük a rejtélyes sötét anyag és a sötét energia természetét, az Univerzum tágulásának két fő mozgatórugóját.

Az Euclid űrteleszkóp. Forrás: ESA

Az Euclid műszereit 2020 végén építették be a tehermodulba, mely ezt követően 2021-ben sikeresen átesett a szimulált űrkörülmények között végzett intenzív teszteken. Ezek során ellenőrizték, hogy a teleszkóp és a műszerek az elvárásoknak megfelelően működnek-e.

Térjünk át az űrtávcső másik fő alkotórészére, a szervizmodulra. Ez tartalmazza a műszerek vezérlésére szolgáló számítógépeket, valamint az Euclid működéséhez szükséges összes alapvető alkatrészt. Ide sorolhatjuk azokat a rendszereket amelyek az űreszköz tájolását és mozgatását szabályozzák, az energia elosztását felügyelik, valamint a Földdel való kommunikációt és az adatátvitelt kezelik.

A két modul összekapcsolása során a mérnökök egy daru segítségével engedték le a kb. 800 kilogrammos tehermodult a szervizmodulra. A modulok 6 ponton csatlakoznak egymáshoz, amit az összeszerelő csapat nagy precizitással kezelt, mivel egy rossz érintkezés olyan feszültségeket idézhet elő, amelyek károsíthatják a szerkezetet vagy deformálhatják az 1,2 méter átmérőjű főtükröt.

Az Euclid főtükre, a Safran Reosc és az Airbus Defence and Space képviselőivel. Forrás: Safran Reosc

A csapat a művelet minden pontján 50 mikronnál kisebb eltérést célzott meg, ez egy vékony emberi hajszál átmérője. Az egymáshoz illesztés előtt lézerrel ellenőrizték a csatlakozási pontok simaságát, és nagyon vékony távtartókkal, ún. alátétekkel kiegyenlítették a felületeket, ahol az szükséges volt. Összeillesztés után csatlakoztatták az elektromos kábeleket, majd ellenőrizték, hogy minden megfelelően működik-e. Az esetleges apró réseket, és a csatlakozásért felelős konzolokat hőszigeteléssel vonták be, ezzel teljesen lezárva az űrtávcsövet.

Áprilisban kerülhet sor az űreszköz napellenzőinek és napelemeinek felhelyezésére, ezt követően pedig a nagy teljesítményű antenna rögzítésére, mellyel végleg elkészül az Euclid. A teljes méretét tekintve kb. 4,7 méter magas, és 3,7 m széles lesz.

Dark mode powered by Night Eye