Öt Electron indítás, egy konstelláció

Kapcsolódó

Rövid hír: Búcsút intett az Ax-2 személyzete az ISS-nek

Az Axiom Mission-2 személyzetének Freedom névre hallgató Crew Dragonja...

Úton a váltás: elindult a Sencsou-16 személyzete a Tienkungra

Frissítés 05.30.: A 3 fős személyzet biztonságban megérkezett, és dokkolt...

A nap képe #1120 – Neptunusz és Triton

A külső Naprendszeren keresztül utazó Voyager-2 űrszonda visszatekintett Napunk...

Érkeznek az SLS Block-1B mobil indítótornyának első elemei a Kennedy Űrközpontba

A megnövelt méretű és teherbírású hordozórakéta az Artemis-4 küldetéstől...

Ezúttal minden rendben ment a GSLV Mk II-es verziójának indításakor

Ugyan 2021 augusztusában nem ment minden simán a hordozó...

A Rocket Lab egy több indításra vonatkozó szerződést kötött a Capella Space amerikai vállalattal, akik elsősorban kormányzati és kereskedelmi célú műholdas szolgáltatásokat kínálnak. A kontraktus négy darab, gyors egymásutánban történő Electron missziót foglal magában, melyek 2023 második félévében kezdődhetnek. A küldetések mindegyike egyetlen „Acadia” szatellitet, a Capella Space által tervezett, gyártott és üzemeltetett új generációs műholdat juttat majd alacsony Föld körüli pályára. A cég egyébként visszatérő megrendelője a kis teherbírású hordozónak, hiszen a Rocket Lab 2020 augusztusában már teljesített egy dedikált repülést számukra.

A négy újonnan aláírt küldetés előreláthatólag a Mahia-félszigeten található Launch Complex-1 területéről veszi kezdetét, de szükség esetén bármelyik missziót áthelyezhetik a virginiai Launch Complex-2 indítóállására.

A vállalt missziók a hamarosan induló „Stronger Together” projektet követik, amely a tervek szerint 2023 márciusában startol a virginiai Wallops-szigeten található indítókomplexumból. Ennek során szintén a Capella szerepel megrendelőként, és 2 műholdjuk lapul majd az Electron rakterében. Így tehát összesen 5 megbízásról beszélhetünk, mellyel tovább bővül az említett cég konstellációja.

Forrás: Rocket Lab

Dark mode powered by Night Eye