Öt Electron indítás, egy konstelláció

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

A Rocket Lab egy több indításra vonatkozó szerződést kötött a Capella Space amerikai vállalattal, akik elsősorban kormányzati és kereskedelmi célú műholdas szolgáltatásokat kínálnak. A kontraktus négy darab, gyors egymásutánban történő Electron missziót foglal magában, melyek 2023 második félévében kezdődhetnek. A küldetések mindegyike egyetlen „Acadia” szatellitet, a Capella Space által tervezett, gyártott és üzemeltetett új generációs műholdat juttat majd alacsony Föld körüli pályára. A cég egyébként visszatérő megrendelője a kis teherbírású hordozónak, hiszen a Rocket Lab 2020 augusztusában már teljesített egy dedikált repülést számukra.

A négy újonnan aláírt küldetés előreláthatólag a Mahia-félszigeten található Launch Complex-1 területéről veszi kezdetét, de szükség esetén bármelyik missziót áthelyezhetik a virginiai Launch Complex-2 indítóállására.

A vállalt missziók a hamarosan induló „Stronger Together” projektet követik, amely a tervek szerint 2023 márciusában startol a virginiai Wallops-szigeten található indítókomplexumból. Ennek során szintén a Capella szerepel megrendelőként, és 2 műholdjuk lapul majd az Electron rakterében. Így tehát összesen 5 megbízásról beszélhetünk, mellyel tovább bővül az említett cég konstellációja.

Forrás: Rocket Lab

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye