Öt Electron indítás, egy konstelláció

Kapcsolódó

Rocket Lab tervek: 2024-es Neutron indítás, saját műhold-konstelláció

A Rocket Lab új fejleményeket osztott meg egy február...

Szedjük fel a marsi mintatárolókat!

A Mars Sample Return kampánnyal kapcsolatban vegyesek voltak az...

A nap képe #1394 – Szojusz MSz-25 személyzet

A Szojuz MSz-25 személyzete a Csillagvárosban: Tracy Dyson, Oleg...

Megnövekedett a Zvezda modul légszivárgása

A modulból már korábban is szökött a levegő, azonban...

A Rocket Lab egy több indításra vonatkozó szerződést kötött a Capella Space amerikai vállalattal, akik elsősorban kormányzati és kereskedelmi célú műholdas szolgáltatásokat kínálnak. A kontraktus négy darab, gyors egymásutánban történő Electron missziót foglal magában, melyek 2023 második félévében kezdődhetnek. A küldetések mindegyike egyetlen „Acadia” szatellitet, a Capella Space által tervezett, gyártott és üzemeltetett új generációs műholdat juttat majd alacsony Föld körüli pályára. A cég egyébként visszatérő megrendelője a kis teherbírású hordozónak, hiszen a Rocket Lab 2020 augusztusában már teljesített egy dedikált repülést számukra.

A négy újonnan aláírt küldetés előreláthatólag a Mahia-félszigeten található Launch Complex-1 területéről veszi kezdetét, de szükség esetén bármelyik missziót áthelyezhetik a virginiai Launch Complex-2 indítóállására.

A vállalt missziók a hamarosan induló „Stronger Together” projektet követik, amely a tervek szerint 2023 márciusában startol a virginiai Wallops-szigeten található indítókomplexumból. Ennek során szintén a Capella szerepel megrendelőként, és 2 műholdjuk lapul majd az Electron rakterében. Így tehát összesen 5 megbízásról beszélhetünk, mellyel tovább bővül az említett cég konstellációja.

Forrás: Rocket Lab

Dark mode powered by Night Eye