Ötödik nekifutásra indult el a Starlink 7-11 küldetés

Kapcsolódó

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A nap képe #1497 – Csendes-óceán

Az alábbi összetett felvételen a felhőkbe burkolózó Csendes-óceánt láthatjuk,...

A nap képe #1496 – A „Szahara szeme”

A "Szahara szeme", mely egy különleges, ősi geológiai képződmény...

Bár ismét fennállt a lehetősége, hogy egy újabb rekordot döntsön meg a SpaceX azzal, hogy ugyanarra a drónhajóra alig öt nap alatt kétszer is visszatér egy Falcon-9 első fokozat, ez egyelőre elmaradt. Ugyanis a kaliforniai időjárás egyáltalán nem volt együttműködő az elmúlt napokban, és végül négy halasztást követően, az eredeti pénteki időpont helyett csak ma tudott elstartolni a Starlink 7-11 küldetés.

A Vandenberg Űrhaderőbázis SLC-4E indítóállásáról magyar idő szerint 1:35-kor végrehajtott felbocsátás a B1063 jelű hordozórakéta tizenhatodik útját jelentette. Szokásos módon ismét 22 darab Starlink egységet vitt magával a Falcon-9, hogy tovább gyarapítsa a hetedik réteg műholdjainak számát. Ezúttal sem jelentett gondot a rakétának a feladat végrehajtása, és mindkét fokozat hibátlanul végrehajtotta a számukra kijelölt feladatokat: az első fokozat visszatért az Of Course I Still Love You drónhajóra, a második fokozat pedig a kijelölt 286×295 km-es alacsony Föld körüli pályára állította hasznos terhét.

A SpaceX egyelőre hét indításnál tart idén, és ha tartani szeretnék a tervezett 144 küldetés végrehajtásához szükséges ütemet, hetente átlagosan három felbocsátást kéne teljesíteniük, de ezt egyelőre nem tudják tartani. Ráadásul a keleti parti tevékenységeket kiszolgáló flotta több tagja is több hetes karbantartási munkán esik át, hogy felkészítsék őket a sűrű 2024-es „programra.”

Fotó: SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye