Rocket Lab: Folyik a kivizsgálás

Kapcsolódó

Kiválasztotta új űrhajósait a Roszkoszmosz

Köztük van Oroszország második leendő aktív női kozmonautája is. A...

Pakisztáni műhold indult kínai rakétán

Az ázsiai ország legújabb távközlési műholdját egy kínai hordozórakétával...

Úton van a Progressz MSz-27

Az idei év második Progressz teherűrhajója indult el a...

A nap képe #1484 – A Csilin-1 konstelláció felvétele

A Csilin-1 konstelláció április 28-i felvétele a Kujcsouban található...

Új közleményt adott ki a Rocket Lab, ami szerint jól haladnak a múltkori sikertelen küldetés kivizsgálásával, ráadásul a rakétaindítások folytatására már megkapta az engedélyt a cég a Szövetségi Légügyi Felügyelettől (FAA).

Ahogy mi is írtuk, a Rocket Lab 20. küldetése, a „Running Out Of Toes” május 15-én az első és második fokozat szétválása után a második fokozat váratlan leállása miatt elveszett a két BlackSky műhold.

A közlemény szerint a hibát már tudták reprodukálni tesztkörnyezetben, jelenleg az események időrendi összerakása zajlik, hogy a megfelelő módosításokat tudják elvégezni a rakétán. Várhatóan pár héten belül befejeződik a kivizsgálás, és utána jelentik majd be a következő Electron indítás idejét. A cég szerint az első fokozat hibátlanul működött, és ahogy mi is beszámoltunk róla, sikeresen vissza is hozták. A fokozatnak a szétszerelése és alapos ellenőrzése is zajlik, a Rocket Lab vezetője, Peter Beck szerint hamarosan egyes elemeit újra is használják majd, ugyanis rendkívül jó állapotban vannak.

A Rocket Lab egyik mérnöke az első fokozat egyik Rutherford hajtóművének a fúvókáját vizsgálja

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye