Rövid hír – Bejelentette új szuborbitális űrhajóját a Virgin Galactic

Kapcsolódó

A Voyager-1 összes műszere használható tudományos adatokat szolgáltat!

Úgy tűnik a NASA sikerrel járt, és helyreállt a...

Újabb Artemis Egyezmény aláíró: Örményország

Immáron 43 országot számlál az Artemis Egyezmény, ugyanis június...

A nap képe #1499 – A Nemzetközi Űrállomás

Egy múlt heti felvétel a Nemzetközi Űrállomásról, amit a...

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

Miközben tegnap minden kíváncsi tekintet a Starship SN11 repülésére szegeződött, a Virgin Galactic lerántotta a leplet legújabb fejlesztésű szuborbitális űrhajójáról, a VSS Imagine-ről.

A Virgin cégcsoporttól megszokhattuk, hogy látványos animációkat, terveket, elképzeléseket vázolnak fel az űrturizmusban és űriparban betölteni kívánt szerepükkel és járműveikkel kapcsolatban, sajnos azonban az elképzelések megvalósítása egyelőre továbbra is várat magára.

Habár a Virgin Orbit vállalat nemrégiben sikeres küldetést hajtott végre a LauncherOne küldetés keretében (melyről itt írtunk), a Virgin Galactic nevet viselő űrturizmusra specializálódott vállalkozás egyelőre nem tudott komolyabb sikereket felmutatni.

Minden bizonnyal ezen kívánnak változtatni a 2021. március 30-án bemutatott új szuborbitális járművük, a VSS Imagine segítségével.

A VSS Imagine. Forrás: Virgin Galactic

A gép tükröződő festést kapott, moduláris felépítésüknek köszönhetően pedig karbantartásukat próbálják leegyszerűsíteni, a teljesítmény növelése mellett és repülőterenként évi mintegy 400 repülést céloznak meg vele.

Bízunk benne, hogy hamarosan sikeres tesztekről is beszámolhatunk a vállalat háza tájáról, hiszen májusban esedékes a VSS Unity újabb tesztrepülése.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye