Rövid hír – Bejelentette új szuborbitális űrhajóját a Virgin Galactic

Kapcsolódó

A B1060 jelű Falcon-9 is teljesítette 17. repülését

A B1058 után a B1060 jelzéssel ellátott Falcon-9-es is...

A nap képe #1237 – Gateway to Mars

"Gateway to Mars" - azaz S25 és B9 az...

Újabb teszteket hajtott végre a Sierra Space a felfújható moduljával

A Sierra Space szeptember 20-án jelentette be, hogy újabb,...

Frank Rubio a NASA új rekordere

Szeptember 11-e óta új rekorder űrhajósa van Frank Rubio...

Újabb műszaki hiba miatt csúszik az Ariane-6 következő tesztje

A szeptember eleji sikeres hajtóműtesztek után úgy tűnhetett, végre...

Miközben tegnap minden kíváncsi tekintet a Starship SN11 repülésére szegeződött, a Virgin Galactic lerántotta a leplet legújabb fejlesztésű szuborbitális űrhajójáról, a VSS Imagine-ről.

A Virgin cégcsoporttól megszokhattuk, hogy látványos animációkat, terveket, elképzeléseket vázolnak fel az űrturizmusban és űriparban betölteni kívánt szerepükkel és járműveikkel kapcsolatban, sajnos azonban az elképzelések megvalósítása egyelőre továbbra is várat magára.

Habár a Virgin Orbit vállalat nemrégiben sikeres küldetést hajtott végre a LauncherOne küldetés keretében (melyről itt írtunk), a Virgin Galactic nevet viselő űrturizmusra specializálódott vállalkozás egyelőre nem tudott komolyabb sikereket felmutatni.

Minden bizonnyal ezen kívánnak változtatni a 2021. március 30-án bemutatott új szuborbitális járművük, a VSS Imagine segítségével.

A VSS Imagine. Forrás: Virgin Galactic

A gép tükröződő festést kapott, moduláris felépítésüknek köszönhetően pedig karbantartásukat próbálják leegyszerűsíteni, a teljesítmény növelése mellett és repülőterenként évi mintegy 400 repülést céloznak meg vele.

Bízunk benne, hogy hamarosan sikeres tesztekről is beszámolhatunk a vállalat háza tájáról, hiszen májusban esedékes a VSS Unity újabb tesztrepülése.

Dark mode powered by Night Eye