Rövid hír: Bizonytalan a HAKUTO-R leszállóegység sorsa

Kapcsolódó

A hónap 10. Starlink küldetésére került sor ma

Az újabb 23 műhold felbocsátására pedig a 10. útját...

A Tienkung Űrállomás védelmében hajtottak végre űrsétát

Rekordhosszú, 8 és fél órás űrsétát hajtott végre a...

Elhagyta a Nemzetközi Űrállomást a Progressz MSz-25

A teherűrhajó december óta tartózkodott az Nemzetközi Űrállomáson. Csaknem fél...

A nap képe #1482 – A Hold és a Canadarm2

A Hold társaságában láthatjuk a Nemzetközi Űrállomás Canadarm2 robotkarját,...

Az ispace magáncég HAKUTO-R leszállóegysége ugyan a mai nap folyamán, magyar idő szerint 18:40-kor megkísérelte a várva várt landolást a Hold felszínére, egyelőre nincs információ annak sikerességéről.

A küldetés utolsó fél percéig minden adat rendben volt, melyek folyamatosan frissültek, ám ezt követően már nem állt rendelkezésre élő telemetria a magasságról és a sebességről. Ugyan a szimuláció szerint a HAKUTO-R elérte égi kísérőnk felszínét, a tokiói küldetésirányító központ nem tudta megerősíteni a leszállóegység sikerét. Továbbá közölték, hogy a mérnökök jelenleg azon dolgoznak, hogy megerősítsék az űreszköz jelenlegi állapotát, melyről további információkat jelentenek be, amint azok rendelkezésre állnak.

Természetesen az eseményről mi is beszámolunk majd bővebben, ha bármi konkrétum kiderül a küldetés eredményéről. Mindaddig érdemes visszanézni élő közvetítésünket, melyben számos információt megtudhattok a misszióról.

Eredményre várva. Forrás: ispace
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye