Rövid hír – Csúszik a Falcon Heavy következő indítása

Kapcsolódó

Kiválasztotta új űrhajósait a Roszkoszmosz

Köztük van Oroszország második leendő aktív női kozmonautája is. A...

Pakisztáni műhold indult kínai rakétán

Az ázsiai ország legújabb távközlési műholdját egy kínai hordozórakétával...

Úton van a Progressz MSz-27

Az idei év második Progressz teherűrhajója indult el a...

A nap képe #1484 – A Csilin-1 konstelláció felvétele

A Csilin-1 konstelláció április 28-i felvétele a Kujcsouban található...

Tegnap jelentette be Rob Bongiovi ezredes, a Space Force Space and Missile Systems Center (SMC) indításokért felelős részlegének vezetője, hogy a USSF-44 küldetést csak idén év végén tervezik végrehajtani, ami több hónapos csúszást jelent az eredetileg idén júliusra tervezett indításnál. A pontos okokra nem tért ki, így azt sem lehet tudni, hogy esetleg a SpaceX tudja később befejezni a Falcon Heavy gyártását és ellenőrző tesztjeit, vagy a műhold építésében történt-e csúszás. Maga a rakéta egyébként szinte biztos, hogy időben elkészül, hiszen a két oldalsó első fokozatot már Cape Canaveralba szállították (az egyik ilyen egység észleléséről ebben a cikkben írtunk is), és a középső első fokozat is várhatóan a következő hetekben érkezne meg, bár erről pontos információink jelenleg nincsenek.

A USSF-44 küldetés csúszása egyúttal a USSF-52 későbbi indítását is jelenti, melyre így legkorábban 2022-ben kerülhet sor.

A Falcon Heavy indítása az Arabsat-6A küldetésen

Fotó: SpaceX

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye