Rövid hírek: Cargo Dragon visszatérés, Astra Rocket statikus hajtóműteszt, James Webb érkezés az L2 ponthoz

Kapcsolódó

Kísérlet céljából fürjtojásokat küldenek az ISS-re

2023 decemberében japán fürjtojásokat küldenek a Nemzetközi Űrállomásra, hogy...

Még egy lépéssel közelebb a ULA a Vulcan első repüléséhez

Múlt éjjel hajtották végre az első hajtóműtesztet az újgenerációs...

A nap képe #1129 – Archimedes hajtómű

A Rocket Lab újgenerációs Neutron hordozójának Archimedes hajtóműve, mely...

Szovjet űrkutyák – 1. rész

Sokan ismerhetjük Lajka történetét vagy akár Belka és Sztrelka...

Tartható a Psyche űrszonda októberi indítása

Az eredeti tervek szerint tavaly augusztusban indult volna a...

Magyar idő szerint ma délután 16:40-kor levált a Nemzetközi Űrállomás Harmony moduljáról (IDA-3 dokkolóport) a SpaceX CRS-24 teherszállító űrhajója. A ledokkolásra a tervezetthez képest egy nappal később került sor, ugyanis a Florida partjaitól nem messze lévő leszállási zónában kedvezőtlen időjárást jósoltak. A C209-es jelű Cargo Dragon- aminek ez volt a második küldetése az ISS-re -, hétfő este, magyar idő szerint 22:05 landol az Atlanti-óceánon kb. 2,2 tonna hasznos teherrel a teherhajó belsejében.

A CRS-24 távolodik a Nemzetközi Űrállomástól a ledokkolás után

Sikeres statikus hajtóműtesztet hajtott végre az Astra Space a Cape Canaveral-ben található új SLC-46-os új indítóállásán a Rocket nevű hordozójával. Az Astra még decemberben jelentette be, hogy két évre kibérelték az új startállást az Űrhaderőtől. Az Astra az ELaNA-41 küldetésre készül az LV0008-as számú rakétával, amit a NASA megbízásából hajtanak majd végre. Pontos időpont még nincs az indításra, az Astra elmondása szerint a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) jóváhagyására várnak.

Statikus hajtóműteszt

Fotó: Astra/John Kraus

Holnap, azaz január 24-én magyar idő szerint este 20:00-kor kerül sor a James Webb űrteleszkóp utolsó pályakorrekciós menőverére (Mid Course Correction Burn, MCC2), ami után az űrtávcső megérkezik a végső helyére, a Föld-Nap rendszer L2 pontja körüli pályára. Az indítás utáni 29. napra tervezett manőverre azért van szükség, mert a teleszkópot szándékosan egy picivel kisebb sebességre gyorsította az Ariane-5 hordozó, nehogy túlmenjen az L2-ponton, ugyanis fékezőmanőverre nincs lehetőség (ahhoz meg kéne fordítani a teleszkópot, úgy viszont a főtükröt és az érzékeny infravörös műszereket felmelegítené a Nap). A NASA sajtótájékoztatót is tart az esemény után, természetesen mi is beszámolunk majd a fejleményekről.

Dark mode powered by Night Eye