Sierra Space és Redwire együttműködés a gyógyszeripar fejlesztésére

Kapcsolódó

A Tienkung Űrállomás védelmében hajtottak végre űrsétát

Rekordhosszú, 8 és fél órás űrsétát hajtott végre a...

Elhagyta a Nemzetközi Űrállomást a Progressz MSz-25

A teherűrhajó december óta tartózkodott az Nemzetközi Űrállomáson. Csaknem fél...

A nap képe #1482 – A Hold és a Canadarm2

A Hold társaságában láthatjuk a Nemzetközi Űrállomás Canadarm2 robotkarját,...

Kiválasztották az európai Vigil űrszonda építőjét

Az Európai Űrügynökség május 22-én tartotta Brüsszelben azt az...

Augusztus 21-én érkezett a bejelentés a vállalatok részéről, miszerint a Redwire olyan berendezéseket fog szállítani a Sierra Space számára, amelyeket utóbbi ún. Large Integrated Flexible Environment (LIFE) nevű felfújható moduljára telepítenek majd. Az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő platform a tervek szerint még ebben az évtizedben elindul, hogy a kereskedelmi célú gyógyszeripari és egyéb biotechnológiai kutatásokat támogassa.

Ennek alkalmával elsőbbséget élveznek a kristályosítási kísérletek, melyek során a mikrogravitációs környezetet használják fel nagyobb kristályok növesztésére, amiket aztán tanulmányozhatnak annak érdekében, hogy meghatározzák szerkezetüket a gyógyszeripari felhasználáshoz.

A Redwire által biztosított hardverek fejlesztése folyamatban van, a szállítások pedig várhatóan 2023 negyedik negyedévében kezdődhetnek. A cég emellett műszaki szakértelmet biztosít az automatizáláshoz és a robotikához is. A vállalatok viszont nem közölték, hogy a kísérleti platform konkrétan mikor kezdheti meg munkáját. Egy júniusi konferencián Tom Vice, a Sierra Space vezérigazgatója ezzel kapcsolatban annyit közölt, hogy a LIFE modul  már 2026 végén elindulhat.

Forrás: Sierra Space
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye