Sikeres detonációs hajtóműteszt

Kapcsolódó

Starlink-misszióval zárta a hónapot a SpaceX

Túl van a 240. misszióján a SpaceX, melynek alkalmával...

A nap képe #1121 – LEGO figurák a magasban

1000 db LEGO-asztronauta utazott ballonok segítségével 34 kilométeres magasságba...

A Webb szemügyre veszi a Szaturnusz holdjáról előtörő vízgőzt

A James Webb űrtávcső kutatói egy több mint 9600...

Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub egy évig az ISS-en fog tartózkodni

A jövő évben kisebb látogatásra indul az ISS-re egy...

Rövid hír: Búcsút intett az Ax-2 személyzete az ISS-nek

Frissítés 05.31.: 10 napos missziójuk után az Ax-2 személyzete épségben...

A JAXA Űr- és Űrhajózástudományi Intézete (ISAS) sikeres tesztet hajtott végre a világ első detonációs hajtóműrendszerén. A rendszert a Nagoya Egyetem Jövő Anyagai és Rendszerei Intézet kutatócsoportjaival, a Nagoya Egyetem Mérnöki Doktori Iskolájával, a Keio Egyetemmel és a Muroran Technológiai Intézettel közösen fejlesztették ki.

A detonációs hajtóműrendszert az Institute of Space and Astronautical Science (ISAS) által üzemeltetett S-520-31 szuborbitális rakéta egyik moduljára szerelték, és helyi idő szerint július 27-én reggel 5:30-kor indították a JAXA Ucsinoura Űrközpontból. Az első fokozat leválasztása után a forgó detonációs hajtómű (6 másodperces működés) és az impulzus detonációs hajtómű (2 másodperces működés 3 alkalommal) sikeresen üzemelt az űrben. A kísérlet után a modul levált a rakétáról és irányítottan a tengerbe zuhant, ahonnan helikopterrel emelték ki.

Az S-520-31 szuborbitális rakéta indítása. Forrás: JAXA

A detonációs hajtómű rendkívül magas frekvencián (1-100 kHz) detonációs- és kompressziós hullámokat generál, ezáltal könnyebbé és erősebbé teszi a rakétahajtóművet, mivel kevesebb (mozgó) alkatrészből áll. A demonstráció sikere nagyban növelte a hajtóműben rejlő lehetőségeket a gyakorlati alkalmazásban, például a mélyűri küldetésekhez szükséges végfokozatokon (kick stage). A JAXA tervei szerint a jövőben a detonációs hajtómű-technológiát mélyűri űrkutatási küldetéseken fogják alkalmazni.

Emellett a visszatéréshez használt, kibontható hőpajzzsal és burkolattal ellátott kapszulát (RATS) visszahozták, demonstrálva ennek az új típusú minta-visszahozatal megvalósíthatóságát is.

Az ezen kísérleteket felügyelő csoport továbbra is aktívan irányítja a tervezést, hogy támogassa az új technológiák korai szakaszában történő tesztelését, és hozzájáruljon a kutatáshoz és fejlesztéshez, amely a jövőbeli fejlett tudományos küldetések alapját képezi.

A kutatást 2014 és 2021 között a JAXA Űr- és Űrhajózástudományi Intézet Űrmérnöki Bizottságának Stratégiai Fejlesztési Kutatás, 2015 és 2017 között a NEDO Új Energia- és Környezettechnológiai Fejlesztési Programja, 2019 és 2023 között pedig a JSPS Grant-in-Aid for Specially Promoted Research támogatta.

A forgó detonációs hajtómű világűrben történő működésének egyik pillanata. Bal oldalon látható a hajtómű, jobbra pedig a Föld. Forrás: JAXA

A detonációs hajtóműrendszerről érdemes megnézni Scott Manley videóját, kiválóan elmagyarázza a működési elvet.

Dark mode powered by Night Eye