Array

Sikeres indítással tért vissza az ExPace

Kapcsolódó

A nap képe #1063 – Electron visszaszerzés

Az Electron hordozórakéta visszaszerzése a Csendes-óceánból, miután sikeresen pályára...

Rendkívüli nemzetközi űrhírek

Még véletlenül sincs összefüggés a mai nap és az...

Jedi harc maradványaira bukkant a Perseverance

A NASA bejelentette, hogy a Perseverance a Mars felszínén több érdekes tárgyat is talált, amely úgy tűnik, régi idők Jedi harcainak maradványa!

A nap képe #1062 – Itt vagyunk mi

Ez az első Földet ábrázoló kép, amely a Naprendszer...

Az Astra még idén elindítaná Rocket 4 hordozóját

Továbbra is úgy tervezi az Astra, hogy még az...

Egy év kényszerszünet után egy sikeres indítással visszatért a Kuajcsou-1A rakéta. A kihagyást a tavalyi misszió okozta, amikor a rakéta meghibásodása miatt kudarcot vallott a küldetés, és a rakomány is odaveszett. Az ExPace könnyűrakétája magyar idő szerint ma reggel 8:19 perckor emelkedett el a Góbi-sivatagban található Csiücsüan Űrközpontból, egy mobil indítóplatformról. Az orrkúpja alatt lévő hasznos teher a Csilin-1 Kaofen 02D nagyfelbontású optikai távérzékelő műhold volt, amit sikeresen Föld körüli pályára állított.

Kuajcsou-1A start pillanatában. Kép forrása: CASC

A missziónak volt egy másik célja, ugyanis idén volt a „Peace Elite” kiadásának (egy kínai videójáték, melyet a Tencent Lightspeed Stúdió & Quantum Stúdió fejlesztett ki) 2. évfordulója. A most indult rakétát és a műholdat is ezen a néven becézték. Legérdekesebb része a küldetésnek az volt, hogy a stúdió ajándékként az összes játékos nevét rányomtatta a rakéta középső, szürke festésű részére, miniatűr betűkkel, a „híresebb” játékosok neveit pedig kiemelték.

A Csilin-1 műhold sztereoszkopikus képalkotó képességeinek köszönhetően ún. alaptérkép szolgáltatásokat nyújthat a „Peace Elite” játék 3D-szimulációs jeleneteihez, ami nagy segítséget nyújthat a játék fejlesztésében a jövőben.

A játékosok nevei a rakétán. Kép forrása: Weibo

Dark mode powered by Night Eye