Sikeresen elstartolt a SpaceX CRS-22 küldetés

Kapcsolódó

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

Tegnap este az előre tervezett időben 19:29-kor elstartolt a Falcon-9 B1067.1 rakéta a C209-1 Cargo Dragon teherűrhajóval CRS-22 küldetés keretében. Mindkét járműnek ez volt az első indítása, ráadásul a startot megelőzően nem is került sor statikus hajtóműtesztre, ez is a rakéta megbízhatóságát mutatja.

Az indítás előtti műveletek, a tankolás és a rendszerek felkészítése is rendben zajlott, majd a kilenc Merlin 1D hajtóművet beindították, és a rakéta teljes tolóerővel elemelkedett az LC-39A indítóállásról. T+1:16-kor elérte a Max-Q fázist, azaz a legnagyobb aerodinamikai erőhatásokat jelentő légköri réteget, de ezt is simán keresztülszelve haladt tovább egyre magasabban és gyorsabban.

Az indítás első másodpercei

T+2:32-nél leálltak az első fokozat hajtóművei, és pár másodperccel később megtörtént a fokozatot szétválása. A hordozórakéta rögtön megkezdte visszafordító manőverét, közben a második fokozat egy darab Merlin 1D MVac vákuum-optimalizált hajtóműve is rendben beindult és folytatta a gyorsítást és pályamelést. Az első fokozat a szokásos manőverek (légkörbe való visszatérés során történő hajtóműves lassítás, aerodinamikai manőverezés, leszállási hajtóműindítás) után tökéletes leszállást hajtott végre az ezúttal valamivel közelebb, mintegy 400 km-re Florida partjaitól várakozó Of Course I Still Love You drónhajón.

A Falcon-9 B1067.1 a sikeres leszállás után a drónhajó fedélzetén

A kép forrása: SpaceX

T+8:48-kor megfelelő időben leállt a második fokozat hajtóműve is, majd egy rövid keringési fázis következett, amikor még a fokozat a Dragonnal együtt haladt. 12 perccel indítás után a teherűrhajó rendben levált a második fokozatról, és kezdte meg saját Draco hajtóműveinek segítségével a további manővereket a megfelelő keringési pálya eléréséhez. Az űrhajó jelenleg is a előírt pályán kering, és fogja végrehajtani a szükséges időben az egyes megközelítő manővereket az ISS felé, majd várhatóan magyar idő szerint szombat dél körül dokkol teljesen automatikusan a Harmony modul IDA-3 portjához. A mai indításhoz hasonlóan a dokkolást is élőben közvetítjük a Spacejunkie Youtube-csatornán.

A Cargo Dragon a leválás után. A trunkban (vákuumnak kitett, nyomás nélküli raktér) jól megfigyelhető a két új napelemtábla, amik még több energiát lesznek képesek előállítani az ISS-nek

A kép forrása: SpaceX

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye