Sikertelen volt a Csucsüe-2 bemutatkozása

Kapcsolódó

Egyiptom is elkötelezte magát az kínai-orosz ILRS-projekt mellett

Az afrikai állam nyolcadikként írta alá az együttműködési megállapodást. Tegnap,...

Két Starlink-indítás szerepel a SpaceX heti menüjében

Ismét egy floridai és egy kaliforniai felbocsátást hajt végre...

A nap képe #1309 – KSC ünnepi hangulatban

A Kennedy Űrközpont idei ünnepi dekorációja.

Megérkeztek a Psyche első felvételei, valamint tudományos adatokat is küldött az űrszonda

A bolygónkat október 13-án elhagyó Psyche űrszonda több sikeres...

Tegnap este a hét harmadik kínai küldetésén a harmadik különböző rakéta indult

A Csielung-3 hordozórakéta második útját teljesítette, majdnem egy évvel...

Kudarccal végződött a LandSpace nevű kínai magáncég Csucsüe-2 rakétájának első indítása. Bár hivatalos megerősítés nem jött egyelőre az eseményről, az biztos, hogy a második fokozat meghibásodott az emelkedés későbbi szakaszában. A startra magyar idő szerint ma délelőtt 9:30 körül került sor a Csiücsüan Űrközpontból, az első fokozat megfelelően hajtotta végre feladatát, majd a fokozatszétválás és a második fokozat hajtóművének indítása is megtörtént, viszont nem sokkal később hiba lépett fel, a földi irányítás elvesztette a rakétát, vele együtt pedig a rakományt is (amiről szintén nem közöltek adatokat).

Ezt megelőzően a Csucsüe-1 verziónak is volt egy sikertelen indítása még 2018. október 27-én. A második verzió egy közepes méretű, folyékony hajtóanyagú rakéta lett, ami Kína első metalox, tehát cseppfolyósított metán+oxigén meghajtású hordozójaként került kifejlesztésre. Ezzel részt vehet a világ elsőként sikeres pályára állást teljesítő metalox rakétáinak versenyében, ám a mai küldetés sikertelensége után ez a kérdés továbbra is nyitott maradt, és a két vetélytársnak, a SpaceX Starshipjének, valamint a Relativity Space Terran-1 rakétájának is még van esélye ezen cím megszerzésére.

A kétfokozatú Csucsüe-2 hasznos teherkapacitása 6000 kg 200 km-es alacsony Föld körüli pályára, illetve 4000 kg 500 km magas napszinkron pályára. Ahogy a Hosszú Menetelés rakéták többsége, úgy ez is 3,35 méteres átmérővel rendelkezik, a törzs hossza pedig 49,5 méter. 219 tonnás felszállási tömegét 268 tonnás tolóerővel emeli magasba 4 darab TQ-12 tengerszintre optimalizált metalox hajtómű, míg a második fokozat gyorsítását 1 darab TQ-12 vákuumra optimalizált rakétamotor és a TQ-11 segédhajtómű látja el. A rakéta bemutatkozását eredetileg 2020-ra tervezte a LandSpace, de már 2019-ben arról számoltak be, hogy 2021-re csúszik a debütálás, végül erre 2022. december 14-ig várni kellett. Reméljük, a feltörekvő magáncég hamar talál megoldást a hiba kiküszöbölésére, és nemsokára ismét megkísérelhetnek egy újabb indítást.

A Csucsüe-2 már teljesen összeszerelt állapotban várakozik a kigördítésre a LandSpace hangárjában. Fotó: LandSpace

Dark mode powered by Night Eye