Sikertelen volt a Csucsüe-2 bemutatkozása

Kapcsolódó

Virgin Orbit: itt a vége

A cég nem tudott új befektetőkkel megállapodni, ezért "határozatlan...

Júliusra halasztották a Starliner első személyzetszállító tesztrepülését

Újabb három hónapot csúszik a Boeing űrhajójának soron következő...

A nap képe #1061 – Kepler űrtávcső indítás

A Kepler űrtávcsövet szállító Delta II rakéta indítása 2009...

Ma hat éve, hogy a SpaceX először indított egy használt Falcon-9 rakétát

2017. március 30. - Fontos nap a SpaceX életében,...

Idén harmadjára sem hibázott a Hosszú Menetelés-2D rakéta

Három indításból három siker, ez jelenleg az idei mérlege...

Kudarccal végződött a LandSpace nevű kínai magáncég Csucsüe-2 rakétájának első indítása. Bár hivatalos megerősítés nem jött egyelőre az eseményről, az biztos, hogy a második fokozat meghibásodott az emelkedés későbbi szakaszában. A startra magyar idő szerint ma délelőtt 9:30 körül került sor a Csiücsüan Űrközpontból, az első fokozat megfelelően hajtotta végre feladatát, majd a fokozatszétválás és a második fokozat hajtóművének indítása is megtörtént, viszont nem sokkal később hiba lépett fel, a földi irányítás elvesztette a rakétát, vele együtt pedig a rakományt is (amiről szintén nem közöltek adatokat).

Ezt megelőzően a Csucsüe-1 verziónak is volt egy sikertelen indítása még 2018. október 27-én. A második verzió egy közepes méretű, folyékony hajtóanyagú rakéta lett, ami Kína első metalox, tehát cseppfolyósított metán+oxigén meghajtású hordozójaként került kifejlesztésre. Ezzel részt vehet a világ elsőként sikeres pályára állást teljesítő metalox rakétáinak versenyében, ám a mai küldetés sikertelensége után ez a kérdés továbbra is nyitott maradt, és a két vetélytársnak, a SpaceX Starshipjének, valamint a Relativity Space Terran-1 rakétájának is még van esélye ezen cím megszerzésére.

A kétfokozatú Csucsüe-2 hasznos teherkapacitása 6000 kg 200 km-es alacsony Föld körüli pályára, illetve 4000 kg 500 km magas napszinkron pályára. Ahogy a Hosszú Menetelés rakéták többsége, úgy ez is 3,35 méteres átmérővel rendelkezik, a törzs hossza pedig 49,5 méter. 219 tonnás felszállási tömegét 268 tonnás tolóerővel emeli magasba 4 darab TQ-12 tengerszintre optimalizált metalox hajtómű, míg a második fokozat gyorsítását 1 darab TQ-12 vákuumra optimalizált rakétamotor és a TQ-11 segédhajtómű látja el. A rakéta bemutatkozását eredetileg 2020-ra tervezte a LandSpace, de már 2019-ben arról számoltak be, hogy 2021-re csúszik a debütálás, végül erre 2022. december 14-ig várni kellett. Reméljük, a feltörekvő magáncég hamar talál megoldást a hiba kiküszöbölésére, és nemsokára ismét megkísérelhetnek egy újabb indítást.

A Csucsüe-2 már teljesen összeszerelt állapotban várakozik a kigördítésre a LandSpace hangárjában. Fotó: LandSpace

Dark mode powered by Night Eye