Spacejunkie menni Amerika 1. nap – (Fél)sikeres megérkezés

Kapcsolódó

Titokzatos kínai műholddal indult az idei első Hosszú Menetelés-5 rakéta

Ma délután magyar idő szerint 12:30-kor Kína is újabb...

A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár...

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Megérkeztünk az Egyesült Államokba! Nem minden úgy alakult, ahogy terveztük, ezért a jelenleg sorokat a floridai Cape Canaveral helyett Chicagoból írom, de jól vagyunk. De mi is történt pontosan és miért csak Szabi van egyelőre Floridában?

A csapat budapesti része (Dávid, Bence, Bálint, Zoli) csütörtök reggel 7:10-kor indult Ferihegyről, a cél London volt, ahonnan pedig Chicagoba vettük az irányt. Szabi eközben Londonból ment Dublinba, hogy onnan egyenesen Floridába (Orlandóba) induljon tovább. Nekünk szerencsére a budapesti és londoni utazás is viszonylag zökkenőmentes volt, bár a Heathrow-n azért szednünk kellett a lábunkat: 2 óránk volt a csatlakozásra, és a repülőtéren hatalmas sorok voltak, de végül simán elértük a gépet.

Reggel 4:00 órakor a Liszt Ferenc repülőtéren

Már az utazás előtt is sejtettük, hogy a chicagói átszállás lesz a problémás, ugyanis csak 1 óra 45 percünk lesz a transzferre, ráadásul a feladott csomagokat is ki kell vennünk, illetve újra feladni. Ezen felül még az immigration (bevándorlási) és a vám ellenőrzéseken is át kell vergődnünk, hogy tovább tudjunk indulni Orlandóig. A gépünk végül késés nélkül leszállt, de a legrosszabb várt minket: több száz méteres sorok mindenhol…

Sirály Joe, az utazásunk kabalája

Sirály Joe repül

Végre mire mindenen átjutottunk, újra feladtuk a csomagot, és átjutottunk az orlandói gép termináljára, már lezárult a check-in. Későbbi járatra már nem volt hely, de az American Airlines nagyon korrekt módon másnapra átfoglalta nekünk, és estére szállodát is biztosított, így bár 1 nappal később, de mehetünk mi is Floridába – a feladott poggyászaink már Orlandóban várnak minket, reméljük ott is lesznek, amikor mi is megérkezünk.

Rohanás Londonban a csatlakozáshoz

A szállodai szobák átvétele után kinéztünk a közelben egy jónak tűnő deep dish pizzázót (Giordano’s), ha már Chicagoban vagyunk, akkor kóstoljuk meg a város nevezetes pizzáját. Nem csalódtunk, nagyon finom pizzákat kaptunk egy szuper, igazi amerikai diner hangulatú helyen. Ránk fért már valamilyen rendes étel a 14 óra utazás után… Vacsora után visszamentünk a hotelba, és korán lefeküdtünk, mert nagyon fáradtak voltunk.

Hosszú utazás után megérdemelt sörök

A chicagói specialitás, a deep dish pizza

Velünk ellentétben Szabi eközben sikeresen megérkezett Orlandóba, bár a repülőtéri káoszt ő sem úszta meg: két órát várt a feladott bőröndre. A reptéren Gábor várta, aki sokat segített nekünk az utazás megvalósításában is, és a Youtube-csatornán is régóta nagy támogatónk. Ezután a bérelt autót vették fel, ami egy európai szemmel (is) hatalmas GMC Yukon lett – nem az az autó, amit béreltünk, de az autókölcsönzőben is káosz volt.

Kényelmesen el fogunk férni ebben az autóban…

Szabi már Orlandóban

Szóval egyelőre sajnos a nagy találkozás elmaradt, de ha minden jól megy, akkor ma már az egész csapat Cape Canaveral-ben lehet együtt.

Fura érzés az USÁ-ban lenni. Nekem ez az első alkalom (Bencének is), a többiek már voltak korábban. Első benyomásra az utak, épületek, autók (és igazából minden is) tényleg hatalmas méretűek, az emberek kedvesek, mindenhol jéggel kapsz mindent (pacsi) és ezerrel megy mindenhol a légkondi. Jó lesz ez, szuper a csapat, jók lesznek a programok (augusztus 4-én elvileg két indítást is láthatunk!), és lesz két hetünk, hogy megnézzünk mindent. Tényleg életünk egyik legnagyobb utazása.

Holnap remélhetőleg már Cape Canaveral-ből jelentkezünk, addig is hajrá Spacejunkie, hajrá Teamspace!

Tipikus amerikai látkép a szállodából

Ne feledjétek, az utazásra Titeket is elviszünk! A Youtube-on folyamatos bejelentkezésekkel készülünk, a spacejunkie.hu-n naponta/kétnaponta egy blogbejegyzésben foglaljuk össze a történéseket, FacebookTwitter, TikTok és Instagram oldalainkon pedig folyamatosan posztolunk majd érdekes képeket és történéseket. Ha még nem csatlakoztatok a Discord-szerverünkhöz, mindenképpen pótoljátok, ugyanis ott is exkluzív tartalmakkal jövünk minden nap.

A projektet a honlapunkon, a Támogatás oldalon keresztül tudjátok közvetlenül támogatni, és ezúton is szeretnénk megköszönni a rengeteg segítséget és támogatást, amit eddig kaptunk Tőletek.

Az utazásról szóló korábbi bejegyzéseink

T-1 nap – Indulunk már?

T-25 nap – Készülünk, készülünk

Felhívás – Spacejunkie menni Amerika

Dark mode powered by Night Eye