Spacejunkie menni Amerika 2. nap – A nagy találkozás

Kapcsolódó

Zöld utat kapott a NASA Dragonfly küldetése

Ezzel az utolsó tervezési szakaszba léphet a Szaturnusz Titan...

Lezajlott az Ariane-6 bemutatkozása előtti utolsó földi teszt

A rakéta felső fokozatának tesztjét a Német Űrkutatási Szervezet...

Svédország 38. országként csatlakozott az Artemis Egyezményhez

Gyorsan sor került egy újabb aláírásra, már ami az...

A nap képe #1441 – Apollo-13 „mentőcsónak”

Az Apollo-13 misszió felvétele a Holdról, melyet a holdkompból...

Floridában van az egész csapat!

Bár a tervezettnél egy nappal később, de végre a teljes Spacejunkie utazóstáb megérkezett Floridába, ahol Szabi és Gábor várt már minket. A srácok nem tétlenkedtek tegnap: mikor napközben elindultak hamburgerért, Port Canaveral kikötőjében a SpaceX egyik Falcon-9 rakétájának visszatért első fokozatát, illetve az „A Shortfall Of Gravitas” nevű drónhajóját vették észre, amit persze Szabi azonnal körbefotózott és levideózott. A booster a B1062 jelű fokozat, amit már 8 küldetéshez használtak, és a július 24-i Starlink-misszióról tért vissza a kikötőbe.

Szabi nem tétlenkedett

A B1062-es első fokozat

Szabiék autózás közben még a Blue Origin floridai telephelye mellett is elmentek, de nem találtak BE-4 hajtóműveket. 🙂

A Blue Origin telephelye a Kennedy Űrközpont közvetlen közelében

A chicagói csapat egy viszonylag nagyobb alvás és koránkelés után a délelőttöt munkával és készülődéssel töltötte, szerencsére ezúttal bőven volt időn elérni a 15:30-kor induló orlandói repülőt – közben a járatot fél órával későbbre rakták… Ha ez egy nappal előbb történik, simán elértük volna a gépet… A gépünk végül rendben elindult, és egy két és fél órás rázós utazás (jajj, továbbra sem szeretek repülni) után sikeresen megérkezett Orlandóba. Florida nagyon meleg, még este is majdnem 100%-os páratartalom és 30 fok volt.

Chicagóban a szálloda előtt, repülőgép-spotting

A chicagói repülőtéren

Mivel a repülőtéren esélytelen volt parkolni, és a bérelt autóval is intézkedni kellett, ezért Gábor és Dávid az autókölcsönzőbe ment, míg Szabi a repülőtér körül körözött az autóval – így egyelőre a Nagy Találkozás elmaradt. Közben hálisten a még az előző nap feladott bőröndjeink is meglettek.

Szabi végül felkapott minket és egy gyors „egymásnakörülés” után gyorsan megtöltöttük az autót 6 emberrel és rengeteg bőrönddel.

Kicsit több mint 1 órás autózás után (közben Gábor autóját is felvettük, és végre tudtunk pár nyugodt szót váltani egymással) érkeztünk meg Cape Canaveral-be. A biztonság kedvéért mi is megnéztük még gyorsan az első fokozatot a kikötőben, hihetetlen, hogy élőben láthatunk egy ilyet boostert. A bérelt házunk szerencsére minden igényt kielégít, igazi amerikai nyaraló és kényelmesen elférünk. Némi sör és pizzabeszerzés (igen, kéne már valami normálisat is enni…) után még beszélgettünk egyet, de éjjel 1 óra körül mindenki aludni tért.

Végre együtt a Spacejunkie utazós csapata, balról jobbra: Bálint, Gábor, Szabi, Dávid, Bence, Zoli

A mai nap hatalmas izgalmakat ígér, amit még pár óráig nem szeretnénk leleplezni, de kövessetek minket, mert fantasztikus felvételek várhatóak.

Ne feledjétek, az utazásra Titeket is elviszünk! A Youtube-on folyamatos bejelentkezésekkel készülünk, a spacejunkie.hu-n naponta/kétnaponta egy blogbejegyzésben foglaljuk össze a történéseket, FacebookTwitter, TikTok és Instagram oldalainkon pedig folyamatosan posztolunk majd érdekes képeket és történéseket. Ha még nem csatlakoztatok a Discord-szerverünkhöz, mindenképpen pótoljátok, ugyanis ott is exkluzív tartalmakkal jövünk minden nap.

A projektet a honlapunkon, a Támogatás oldalon keresztül tudjátok közvetlenül támogatni, és ezúton is szeretnénk megköszönni a rengeteg segítséget és támogatást, amit eddig kaptunk Tőletek.

A tegnapelőtti nap videós összefoglalója

Az utazásról szóló korábbi bejegyzéseink

1. nap – (Fél)sikeres megérkezés

T-1 nap – Indulunk már?

T-25 nap – Készülünk, készülünk

Felhívás – Spacejunkie menni Amerika

Dark mode powered by Night Eye