Spacejunkie menni Amerika T-1 nap – Indulunk már?

Kapcsolódó

A Voyager-1 összes műszere használható tudományos adatokat szolgáltat!

Úgy tűnik a NASA sikerrel járt, és helyreállt a...

Újabb Artemis Egyezmény aláíró: Örményország

Immáron 43 országot számlál az Artemis Egyezmény, ugyanis június...

A nap képe #1499 – A Nemzetközi Űrállomás

Egy múlt heti felvétel a Nemzetközi Űrállomásról, amit a...

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

Holnap kora reggel végre útra kelünk, és véget ér a több hónapja tartó felkészülés. Csomagok, felszerelések (nagyjából) összepakolva, iratok és papírok előkészítve, most már tényleg csak az utolsó simítások és az út előtti izgalom maradt hátra – ami nekem idegeskedés, mert nagyon nem szeretek repülni, de ez legyen a legnagyobb problémám. Tegnap este újra összeült a csapat virtuálisan, átbeszéltük az utolsó teendőket is, és már mindenki nagyon várja az utazást. Mivel nagyon korán indulunk Ferihegyről, így a csapat fele úgy döntött, hogy nem alszik ma éjjel, mert úgy se tudna. A jetlag úgyis napokig elkísér majd minket, de meglátjuk hogyan bírjuk, csak érkezzünk meg időben… Szabi Londonból Dublinba megy először, majd onnan pedig Orlandóig.

A Budapestről induló csapat két átszállással megy Orlandóig, és a chicagói transzferre kevesebb, mint 2 óránk lesz, így itt van egy pici izgulás, hogy elérjük az utolsó csatlakozást, de reméljük, hogy nem lesz probléma.

Pár héttel ezelőtt kisebb szívinfarktust kaptunk, mert a British Airlines törölte a visszaút London-Budapest járatát, de végül sikerült átfoglalni egy későbbire, így pár órát még el kell majd ütnünk a Heathrow reptéren.

Ha minden jól megy, akkor floridai idő szerint holnap este 19:00 körül érkezünk meg Orlandóba, ahonnan egy kb. 50 perces autózás vár ránk a Cape Canaveral-ban található szálláshoz. Térképen már alaposan bejártuk a területet: az óceánpart csak 5 perc sétára van, ahonnan akár egy rakétaindítást is meg tudunk nézni, de ez csak B terv egyelőre, szeretnék minél közelebb jutni. Ahogy a múltkori bejegyzésben is említettem, a Falcon Heavy sajnos elúszott, de továbbra is van esélyünk egy Falcon-9 startra (a dél-koreai KPLO holdszonda indítása) augusztus 2-án, illetve egy Atlas-V startra augusztus 4-én (SBIRS GEO-6). Reméljük, hogy marad a mostani menetrend, és elcsípjük ezeket az indításokat, illetve tervezünk élőben is bejelentkezni az eseményekről.

Megérkezés utáni napra (péntek) egyelőre nem tervezünk semmi komolyat, valószínűleg bevásárlás, átállás és a környékkel való ismerkedés lesz a program. Utána viszont belecsapunk a lecsóba, a hétvégén a Kennedy Űrközpontot látogatjuk meg, ahonnan egy meglepetéssel is készülünk. 🙂 Bálint nagyon komoly technikát hoz magával, így készüljetek, mert szuper videók és élő bejelentkezések lesznek – a srácok már hetek óta készülnek és tesztelik a rendszereket.

Fura belegondolni, hogy mióta tervezzük az utazást, és hamarosan valósággá válik… Tényleg egy álom válik valóra, nagy kaland lesz. 🙂

Kommentben itt, vagy Discordon írjátok meg nyugodtan, ha van bármilyen kérdésetek, vagy javaslatotok. Illetve, hogy tetszik-e ez a blogformátum, vagy inkább egy hírfolyamban olvasnátok a bejegyzéseket.

Ne feledjétek, az utazásra Titeket is elviszünk! A Youtube-on folyamatos bejelentkezésekkel készülünk, a spacejunkie.hu-n naponta/kétnaponta egy blogbejegyzésben foglaljuk össze a történéseket, FacebookTwitter, TikTok és Instagram oldalainkon pedig folyamatosan posztolunk majd érdekes képeket és történéseket. Ha még nem csatlakoztatok a Discord-szerverünkhöz, mindenképpen pótoljátok, ugyanis ott is exkluzív tartalmakkal jövünk minden nap.

A projektet a honlapunkon, a Támogatás oldalon keresztül tudjátok közvetlenül támogatni, és ezúton is szeretnénk megköszönni a rengeteg segítséget és támogatást, amit eddig kaptunk Tőletek. Hajrá Spacejunkie, hajrá Teamspace!

Az utazásról szóló korábbi bejegyzéseink

T-25 nap – Készülünk, készülünk

Felhívás – Spacejunkie menni Amerika

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye