Spacejunkie menni Amerika T-25 nap – Készülünk, készülünk

Kapcsolódó

Egy hét szünet után ismét küldetést teljesített a Falcon-9-es

Ritkán fordul elő, hogy több mint egy hétig nem...

A nap képe #1504 – John Casani

John Casani projektvezető 1977-ben egy kis zászlót tart, amelyet...

A Synspective további tíz Electron indításra kötött szerződést

A Peter Beck által állapított Rocket Lab (továbbiakban: RL)...

Ma 41 éve indult az űrbe Sally Ride, az első amerikai űrhajósnő

Az STS-7 jelzésű küldetést a Challenger űrrepülőgéppel hajtották végre,...

A nap képe #1503 – Starliner és sarki fény

A Nemzetközi Űrállomás személyzete a legjobb pillanatban kapta lencsevégre...

6 hónappal ezelőtt tettük közzé a felhívásunkat, hogy a Spacejunkie csapata idén útra kel az Egyesült Államokba, és mivel már csak 25 nap van hátra az indulásig, úgy gondoltuk, hogy egy blogbejegyzésben adunk helyzetjelentést. Az elmúlt hónapokat tervezéssel, ötleteléssel töltöttük, de végre összeállt a végleges menetrend, és április végén az összes szállást, repülőjegyet és autóbérlést is lefoglaltuk.

A Spacejunkie csapatából öten (Szabi, Bence, Dávid, Zoli, Bálint) kelünk útra július 28-án, hogy aztán egy 12 órás utazás végén Orlandóba érkezzünk meg – mi négyen Budapestről, Szabi Londonból repül, és ez lesz az első alkalom, hogy a Spacejunkie törzsgárdája személyesen találkozik! Ezután bérelt autóba vágjuk magunkat, és első szállásunkra, Cape Canaveral-ba megyünk, ahol 7 napot töltünk el. A szállásunk annyira jó helyen van, hogy akár a háztól pár perc sétára lévő óceánpartról is tudnánk egy indítást látni, a Kennedy Űrközpont pedig szintén csak pár perc autóval. A jelenlegi állás szerint a 7 nap alatt várható legalább egy Falcon-9 indítás is, így nagyon reménykedünk benne, hogy valamelyiket láthatjuk élőben. Bár az utazás egyik legnagyobb dobása a Psyche űrszonda indítása lett volna egy Falcon Heavy rakétával (az utazás időpontját, 2022 augusztust még évekkel ezelőtt lőttük be ehhez a küldetéshez), de végül a missziót először szeptemberre, majd pár nappal ezelőtt 2023-ra halasztották, így sajnos biztosan nem fogjuk látni a Falcon Heavy-t. Természetesen a Kennedy Űrközpont látogatókomplexumában is eltöltünk egy napot, ahol megnézzük az űrtörténelem híres relikviáit, köztük a személyes kedvencemet, a legendás Atlantis űrrepülőgépet is. A floridai napokra még egy nagyon izgalmas programon is részt veszünk, de ez legyen meglepetés, mindent az idejében. 🙂

A tervezett útvonal

A forró floridai napok után útra kelünk, és a Mexikói-öböl partján elindulunk a szintén pokoli meleg időjárással rendelkező Texasba. Mivel az út nagyon hosszú lesz (kb. 20-22 óra vezetés), ezért 1 éjszakát Pensacola városában töltünk pihenésképpen, majd Houston-ba érkezünk, ahol két napot leszünk, és a Johnson Űrközpontot látogatjuk meg – a Johnson a NASA emberes űrrepüléseket irányító űrközpontja. Houston után folytatjuk az utunkat egészen majdnem le a mexikói határig, Brownsville városáig, ahonnan nem messze van a SpaceX Starbase telephelye. Itt természetesen bejárjuk a Starship gyártóbázis környékét, és több programot is tervezünk a helyiekkel. Egyelőre lehetetlen megmondani, hogy lesz-e azon a valamilyen aktivitás a SpaceX új óriásrakétájával, de reméljük, hogy valamilyen hajtóműtesztet el tudunk csípni.

Természetesen az utazásra Titeket is elviszünk: a Youtube-on folyamatos bejelentkezésekkel készülünk, a spacejunkie.hu-n naponta/kétnaponta egy blogbejegyzésben foglaljuk össze a történéseket, Facebook, Twitter és Instagram oldalainkon pedig folyamatosan posztolunk majd érdekes képeket és történéseket. Ha még nem csatlakoztatok a Discord-szerverünkhöz, mindenképpen pótoljátok, ugyanis ott is exkluzív tartalmakkal jövünk minden nap. Bálint révén az egész utazást profi kamerákkal és felszereléssel rögzítjük, így rengeteg videó érkezik majd a Youtube-ra.

A projektet a honlapunkon, a Támogatás oldalon keresztül tudjátok közvetlenül támogatni, hamarosan pedig egy újabb bejegyzésben osztjuk meg a felkészülés utolsó pár hetének a történéseit.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a rengeteg segítséget és támogatást, amit eddig kaptunk tőletek. Hajrá Spacejunkie, hajrá Teamspace!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye