SpaceX Crew-4: Samantha Cristoforetti is utazik

Kapcsolódó

Official: Hungary’s astronaut will fly on Axiom-4 mission

Research astronaut Tibor Kapu will fly to the International...

Hamarosan sor kerül az első rakétaindításra a skóciai Saxavord Űrközpontból

A Rocket Factory Augsburg német magáncég fogja felavatni az...

A nap képe #1540 – Shoemaker-Levy 9 üstökös

Kompozit kép a Jupiterről és a Shoemaker-Levy 9 üstökösről,...

Brit űrhajóssal bővült az Axiom Space csapata

Az Axiom Space egy rövid közleményben számolt be arról...

Földi hajtóműteszt közben semmisült meg az ABL Systems rakétája

A baleset az RS1 második tesztrepülésére való felkészítés során...

Az Európai Űrügynökség (ESA) ma bejelentette, hogy az olasz Samantha Cristoforetti utazik a 2022 áprilisban induló SpaceX Crew-4 küldetésen. A misszió személyzete így már majdnem teljes, még a negyedik űrhajós személyére várunk, aki várhatóan vagy kanadai, vagy orosz űrhajós lesz. A Crew Dragon parancsnoka és pilótája a már korábban bejelentett Kjell Lindgren és Bob Hines NASA asztronauták lesznek.

A Crew-4 a SpaceX negyedik operatív emberes küldetése a Nemzetközi Űrállomásra, és az űrhajósok a 68. állandó személyzet (Expedíció-68) tagjaiként várhatóan 6 hónapot töltenek majd el az ISS fedélzetén.

Cristoforetti az űrállomás parancsnoka is lesz, ezzel ő lesz az első női európai űrhajós, aki betölti ezt a pozíciót. Korábban 4 ESA űrhajós volt/lesz parancsnok a Nemzetközi Űrállomáson: a belga Frank De Winne (2009), a német Alexander Gerst (2018), az olasz Luca Parmitano (2019-2020) és idén októberben két hétig majd a francia Thomas Pesquet.

Cristoforetti az ESA 2009-es űrhajósosztályának tagja, az olasz légierő hivatásos pilótája. Az Expedíció-24/43 tagjaként 2014 és 2015 között 199 napot töltött a világűrben.

Samantha Cristoforetti

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye