SpaceX gyorshírek – Raptor tesztállás, F-9/Falcon Heavy fejlesztési tervek

Kapcsolódó

Kettős elrepülésre készül a JUICE űrszonda

Az Európai Űrügynökség űrszondája egy 2023. november 17-én abszolvált...

A Maxar következő generációs műholdjainak felvételei magasra tették a mércét

A Maxar Intelligence legújabb, nagy felbontású, képalkotó műholdakból álló...

A nap képe #1536 – Hőpajzs tisztítás

A Mercury űrhajón használandó hőpajzs tisztítása. A felvétel 1963-ban...

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

Érkezett két rövid, de annál érdekesebb hír a SpaceX háza tájáról.

Új Raptor függőleges tesztállás

Valamelyik heti hírösszefoglalónkban már mi is írtuk korábban, hogy a cég McGregorban található telephelyén egy új, függőleges tesztállást épít az új Raptor hajtóműnek, na erről kaptuk most az első képet. Korábban csak vízszintes tesztpadon tesztelték a hajtóművet, de a függőleges irányban már egy éles indítást is jobban tudnak szimulálni. A SpaceX szerint 2019-ben 18 különböző sorozatszámú Raptort teszteltek, összesen 3200 másodperc időtartartamban, és több alkalommal is teljes tolóerővel. Ez jó jelnek tekinthető, úgy tűnik a Raptor fejlesztése jól halad. Ne feledjük, hogy a hajtómű üzemanyaga folyékony metán, szóval egy teljesen új és bonyolult (ún. full flow closed cycle) technológiáról van szó.

Teszt közben a Raptor
Forrás: SpaceX

Vertikális Falcon-9/Falcon Heavy összeszerelés

Az amerikai hadsereg (illetve az összes haderő) 2022-2026 közötti műhold indításaira a pályázat jelenleg is zajlik, melyen természetesen a SpaceX is indul. Két céget fognak majd kiválasztani, melyek az USA legfontosabb/legdrágább/legtitkosabb hadászati műholdjait fogják a világűrbe juttatni, természetesen igen zsíros pénzekről beszélünk. Namár a pályázat egyik feltétele, hogy egyes (főleg nemzetbiztonsági) műholdakat függőlegesen kell a rakéták tetejére szerelni, és ilyennel a SpaceX nem rendelkezik – nem véletlen, borzalmasan drága megoldás. Egy most megjelent tervezet szerint azonban a SpaceX az LC-39A startállomás átalakítására készül, úgy hogy lehetőség legyen a vertikális végszerelésre is. Egy mozgatható épületet terveznek, mely a rakétát is védi rossz idő esetén, illetve indítás előtt itt szerelhető fel a titkos és drága hasznos teher. Bónusz hír, hogy a SpaceX egy nagyobb áramvonalazó kúpot (fairing) is tervezhet a Falcon-9/Falcon Heavy-re, ugyanis a jelenlegi 5.2 m széles fairing-be nem mindegyik hadászati műhold fér bele. Az új fairing 5.4 m széles lenne, ebbe már minden műhold elférne.

A nagyobb fairing és a mobil épület
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye