Starlink 6-34 küldetés teljesítve

Kapcsolódó

A Starlink-hálózat tizedik rétege után gyorsan bővült a kilencedik is

Mondhatni hamar sor került az újabb Starlink küldetésre, ugyanis...

A nap képe #1509 – Légzsilip teszt

A Langley Kutatóközpont tudósai egy légzsilip modelljén tesztelik, hogy...

Egy rakétacsere után került sor a hét utolsó Starlink indítására

A Starlink 10-2 küldetés másfél hét csúszás után indulhatott...

Kína első alkalommal hajtott végre 12 km-es függőleges fel- és leszállást egy rakétafokozattal

Ez újabb jelentős lépés az újrahasználható rakétakoncepció fejlesztésében! Meglepetésszerűen végzett...

Földünk az űrből: Ádám hídja

A Sentinel-2 felvételén szemügyre vehetjük Dél-India egyik csúcsát Srí...

A SpaceX-től szokatlan módon majdnem 12 napig nem hajtottak végre indítást, egyrészt a Falcon Heavy múlt heti műszaki problémája, másrészt az igencsak kedvezőtlen Floridai időjárás miatt, ami több mint egy hétig hátráltatta az indításokat (emellett Vandenbergből sem indult rejtélyes módon egy Falcon-9 sem). Ez a periódus ma reggel ért véget, és a cég végre visszatérhetett a felbocsátásokhoz. Egy házon belüli Starlink misszió volt a soron következő, mégpedig a címben is említett 6-34 jelű, mely újabb műholdak pályára juttatását jelentette. A Falcon-flotta legfiatalabb tagja, a B1081 sorozatszámmal ellátott hordozó magyar idő szerint 05:01-kor emelkedett a magasba az SLC-40-es startállásról, majd kb. 8 és fél perc múlva már sikeresen landolt is az A Shortfall of Gravitas drónhajó fedélzetére. A második fokozatot szintén a precizitás és a megbízhatóság jellemezte, hiszen a 23 darab szatellit ugyancsak elérte a kijelölt alacsony Föld körüli pályát egy órával a start után, majd megfelelően le is váltak a szállító platformról.

Fotó: Richard P. Gallagher (@rpg571)

A SpaceX számára a december hátralévő része talán ismét mozgalmasnak ígérkezik, bár a karácsony valamelyest beleszól a programba, de akár még 5-6 küldetés is beleférhet a maradék másfél hétbe. A bűvös 100 indítás elérése 2023-ra viszont elég távolinak tűnik a cikk elején említett kényszerszünet miatt, de a cég idei elképesztő teljesítményéből ez semmit nem von le.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye