Starlink szolgáltatás a JSX repülőgépein

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

A JSX félig privát charter cég szerződést kötött a SpaceX-szel, így járataikon még az idén elérhetővé válhat a Starlink által biztosított internet-hozzáférés. A Wi-Fi szolgáltatás biztosítására vonatkozó megállapodás maximum 100 repülőgépre terjed ki, így a JSX flottájában található 77 darab 30 férőhelyes Embraer repülőgép mindegyike érintett. Pénzügyi részletek nem ismertek, de a JSX közölte, hogy a szolgáltatást ingyenesen kívánja biztosítani utasai számára. Erre a célra egy kifejezetten légi közlekedésre kifejlesztett Starlink terminált tesztelnek, melynek zajlik a hitelesítése a különböző repülőgépekre.

A SpaceX 2020-ban kezdte el a hatósági engedélyek megkérését, hogy tesztelhessék a Starlink-szolgáltatásokat magánrepülőgépeken, továbbá azokon a drónhajókon, amelyekre a Falcon-9 hordozók leszállnak. A SpaceX emellett azt is tervezi, hogy különböző járműveket és más típusú hajókat is csatlakoztat a Starlink hálózathoz.

Forrás: JSX

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye