Szaúd-Arábia is aláírta az Artemis Egyezményt

Kapcsolódó

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Űrtávcsövet szállít az RS1 rakéta

A virginiai székhellyel rendelkező Scout Space június 10-én jelentette...

A nap képe #1497 – Csendes-óceán

Az alábbi összetett felvételen a felhőkbe burkolózó Csendes-óceánt láthatjuk,...

A nap képe #1496 – A „Szahara szeme”

A "Szahara szeme", mely egy különleges, ősi geológiai képződmény...

Július 14-én egy újabb ország, Szaúd-Arábia is csatlakozott az Artemis Egyezményhez, ami így már 21 tagállamot számlál. Az eseményt a NASA igazgatója, Bill Nelson jelentette be aznap a twitter oldalán.

Az Artemis Egyezmény az Artemis Programban részt vevő kormányok közötti nemzetközi megállapodás, amely az amerikaiak által vezetett, az emberiség 2025-ig történő, Holdra való visszatérését célzó törekvés, és amelynek végső célja az űrkutatás elterjesztése.

A NASA és az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által kidolgozott megállapodás a Hold, a Mars és más csillagászati objektumok polgári célú felderítése és békés célú felhasználása terén folytatott együttműködés kereteit határozza meg.

Az Egyezményt eddig aláíró országok: Egyesült Államok (alapító), Egyesült Királyság, Egyesült Arab Emírségek, Ukrajna, Lengyelország, Új-Zéland, Mexikó, Luxemburg, Dél-Korea, Japán, Olaszország, Izrael, Kanada, Brazília, Ausztrália, Románia, Bahrein, Szingapúr, Kolumbia, Franciaország, és Szaúd-Arábia.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye