Szaúd-Arábia is aláírta az Artemis Egyezményt

Kapcsolódó

A nap képe #1053 – Stronger Together

A Stronger Together küldetés Electron hordozórakétája az elemelkedés pillanatában.

Egyre közelebb az 50. repüléséhez az Ingenuity

Az Ingenuity ismét egy sikeres repülésen van túl,  mely...

Újabb sikeres indítás a kínai Kuajcsou-1A rakéta neve mellett

Tavaly december óta először hajtottak végre ismét küldetést a...

Brit kommunikációs és navigációs szolgáltatások a Holdon

Az új finanszírozás az ESA Moonlight programjának a része, melynek célja, hogy 2028-tól új műholdkonstellációt állítsanak Hold körüli pályára.

Hold körüli pályán a HAKUTO-R

Nem régiben számoltunk be az első ispace küldetés fejleményeiről, ...

Július 14-én egy újabb ország, Szaúd-Arábia is csatlakozott az Artemis Egyezményhez, ami így már 21 tagállamot számlál. Az eseményt a NASA igazgatója, Bill Nelson jelentette be aznap a twitter oldalán.

Az Artemis Egyezmény az Artemis Programban részt vevő kormányok közötti nemzetközi megállapodás, amely az amerikaiak által vezetett, az emberiség 2025-ig történő, Holdra való visszatérését célzó törekvés, és amelynek végső célja az űrkutatás elterjesztése.

A NASA és az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által kidolgozott megállapodás a Hold, a Mars és más csillagászati objektumok polgári célú felderítése és békés célú felhasználása terén folytatott együttműködés kereteit határozza meg.

Az Egyezményt eddig aláíró országok: Egyesült Államok (alapító), Egyesült Királyság, Egyesült Arab Emírségek, Ukrajna, Lengyelország, Új-Zéland, Mexikó, Luxemburg, Dél-Korea, Japán, Olaszország, Izrael, Kanada, Brazília, Ausztrália, Románia, Bahrein, Szingapúr, Kolumbia, Franciaország, és Szaúd-Arábia.

Dark mode powered by Night Eye