Szaúd-Arábia is aláírta az Artemis Egyezményt

Kapcsolódó

Titokzatos kínai műholddal indult az idei első Hosszú Menetelés-5 rakéta

Ma délután magyar idő szerint 12:30-kor Kína is újabb...

A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár...

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Sajtóközlemény: A 4iG csoport önálló vállalatba szervezi űr- és technológiai portfólióját

A bejegyzés alatt álló 4iG Space and Technology Zrt. az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a REMRED Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben A...

Július 14-én egy újabb ország, Szaúd-Arábia is csatlakozott az Artemis Egyezményhez, ami így már 21 tagállamot számlál. Az eseményt a NASA igazgatója, Bill Nelson jelentette be aznap a twitter oldalán.

Az Artemis Egyezmény az Artemis Programban részt vevő kormányok közötti nemzetközi megállapodás, amely az amerikaiak által vezetett, az emberiség 2025-ig történő, Holdra való visszatérését célzó törekvés, és amelynek végső célja az űrkutatás elterjesztése.

A NASA és az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által kidolgozott megállapodás a Hold, a Mars és más csillagászati objektumok polgári célú felderítése és békés célú felhasználása terén folytatott együttműködés kereteit határozza meg.

Az Egyezményt eddig aláíró országok: Egyesült Államok (alapító), Egyesült Királyság, Egyesült Arab Emírségek, Ukrajna, Lengyelország, Új-Zéland, Mexikó, Luxemburg, Dél-Korea, Japán, Olaszország, Izrael, Kanada, Brazília, Ausztrália, Románia, Bahrein, Szingapúr, Kolumbia, Franciaország, és Szaúd-Arábia.

Dark mode powered by Night Eye