Szojuz indítás tarkította a Falcon-9-esek munkáját

Kapcsolódó

Megvan a megállapodás: az Axiom-4 misszióval indul a következő magyar űrhajós

Kapu Tibor kutatóűrhajós egy Crew Dragon űrhajó fedélzetén fog...

A Curiosity elemi kénre bukkant egy marsi kőzetben

A rover számos friss felfedezés mellett tiszta kénből álló kőzeteket is talált, melyre még nem volt példa a Vörös Bolygón.

A nap képe #1538 – Jupiter a 61. elrepülés során

A Juno űrszonda 2024. május 12-én, a 61. megközelítés...

Képgaléria: A BME Suborbitals Prometheus rakétájának első bevetése

A versenycsapat néhány hete végezte el legújabb rakétájának első...

Magánkézbe került az Astra Space

Régóta ismeretes az a tény, miszerint az Astra Space...

A Szojuz hordozó 2.1b variánsa is felbukkant, melynek 2024-es első indítására reggel, magyar idő szerint 06:43-kor került sor. A helyszín a Vosztocsnij Kozmodróm 1-es számú startállása, a rakomány pedig egy darab Meteor-M (n°2-4) műhold, és 18 darab egyéb hasznos teher volt, köztük az iráni Pars-1 távérzékelő szatellit. Maga a repülés nem tartogatott izgalmakat, leszámítva azt a tényt, hogy egy 46 méter magas rakéta emelkedett a magasba, amit megspékelt a négy darab első fokozat szeparációjának (Koroljov-kereszt) látványa. Az űreszközök leválása szintén hibamentesen lezajlott, így a Roszkoszmosz és az egyéb megrendelők is elégedettek lehetnek.

A n°2-3 űreszközhöz hasonlóan a Meteor-M n°2-4 meteorológiai műhold elsődleges céljai között számos fontos feladat szerepel, többek között az éghajlat és a környezet megfigyelése, a Föld természeti erőforrásainak feltárása, valamint a bolygónk közelében zajló naptevékenység megfigyelése. Mindemellett a szatellit az óceánok és a légkör kölcsönhatásait is hivatott vizsgálni, különös tekintettel arra, hogy ezek miként befolyásolják az időjárási viszonyokat.

Forrás: Roszkoszmosz
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye