Szojuz MSz-20: Meglepetés két űrturista

Kapcsolódó

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

A nap képe #1498 – Az ISS csapat

A Nemzetközi Űrállomás 9 tagú csapata, köztük a nemrégiben...

19-re húzott lapot a Virgin Galactic jelenlegi járművük nyugdíjazásával

Mindössze 7 darab üzemszerű repülés után fejezi be pályafutását...

Hivatalosan bejelentték ma a 2021. december 8-án induló Szojuz MSz-20 űrhajó személyzetét, ami egy rövid, 12 napos küldetés lesz a Nemzetközi Űrállomásra. A parancsnok az orosz Alekszandr Miszurkin lesz, ő természeten hivatásos kozmonauta, a nagy meglepetés a másik két utas. Egyikük a japán Maezava Juszaku, aki a 2023-ra tervezett, Holdat megkerülő Starship utazást is finanszírozza. A #dearMoon nevű küldetésen Maezava és 8 általa kiválaszott ember utazik majd – korábbi részletes írásunkat a küldetésről itt olvashatjátok. Maezavát egy másik japán űrturista is elkíséri a Szojuz-útra: Hirano Jozo, ő a japán milliárdos asszisztense, és az utazást fogja megörökíteni.

Az utat a már jópár űrturista utazását intéző Space Adventures cég bonyolítja le, a megbízás összegéről nincs információ.

Maezava és Hirano nemrégen esett át az orvosi vizsgálaton, és júniusban kezdik meg 3 hónapos kiképzésüket Csillagvárosban.

A Szojuz MSz-20 decemberi startja előtt még októberben indul majd az MSz-19 űrhajó, a személyzet bejelentése itt is hamarosan várható, ugyanis befejeződött az orosz űrfilm főszereplőjének válogatása. A „Kihívás” nevű filmet részben a világűrben forgatják majd, a film rendezőjének, Klim Shipenkonak az utazását már korábban megerősítették, a főszereplő hölgy nevét viszont még nem leplezték le.

Maezava Juszaku

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye