Teljes fordulatszámon a SpaceX: hat nap alatt az ötödik indítást hajtották végre

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

Egy, a Northrop Grumman által épített megfigyelő műholdat állítottak pályára a National Reconnaissance Office megbízásából.

Múlt vasárnap óta az 5. SpaceX indításra került sor ma reggel, mely a cég 12. küldetése volt ebben a hónapban, a Starship 4. tesztrepülését is beleszámolva. A National Reconnaissance Office (NRO, Nemzeti Felderítő Iroda) megbízásából került felbocsátásra egy újabb szatellit, mely annak a felderítő műhold-konstellációnak a második tagja, melyet a SpaceX és a Northrop Grumman, mint gyártó valósítanak meg az NRO számára. Mivel a hasznos teher titkosított, nem állnak részletes adatok rendelkezésre, de valószínűsíthetően újabb Starshield egység(ek)ről lehet szó, ami a civil felhasználású Starlink műholdak katonai felhasználású változata. 

Nemzetbiztonsági küldetés lévén, a Vandenberg Űrhaderőbázisról indult a Falcon-9 B1081.8 magyar idő szerint 5:14-kor. Ahogy jelzésében szerepel, a nyolcadik repülését teljesítette a flotta egyik legfiatalabb tagja, mely tavaly augusztusban kezdte meg pályafutását a Crew-7 misszió keretében. Ahogy eddig, úgy ezúttal sem okozott csalódást egyik rakétafokozat sem, az első egység az emelkedés után hibátlan leszállást hajtott végre az Of Course I Still Love You drónhajóra, a második pedig a megfelelő keringési pályára állította a hasznos terhet, így az NROL-186 misszió is teljes sikerrel zárult.

A SpaceX ezzel befejezte tevékenységét erre a hónapra, legközelebb szerdán, július 3-án kerülhet sor a következő Falcon-9 repülésre, mely újabb Starlink műholdak feljuttatását jelenti majd. 

Fotó: SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye