Teljesítve a 2023-as év első női űrsétája

Kapcsolódó

A Tienkung Űrállomás védelmében hajtottak végre űrsétát

Rekordhosszú, 8 és fél órás űrsétát hajtott végre a...

Elhagyta a Nemzetközi Űrállomást a Progressz MSz-25

A teherűrhajó december óta tartózkodott az Nemzetközi Űrállomáson. Csaknem fél...

A nap képe #1482 – A Hold és a Canadarm2

A Hold társaságában láthatjuk a Nemzetközi Űrállomás Canadarm2 robotkarját,...

Kiválasztották az európai Vigil űrszonda építőjét

Az Európai Űrügynökség május 22-én tartotta Brüsszelben azt az...

Jasmin Moghbeli és Loral O’Hara, a NASA űrhajósai a mai napon sikeresen teljesítették az idei 12. űrsétát, melynek során elektronikai berendezések eltávolítását, valamint az állomás napelemtábláit támogató hardverek cseréjét végezték el.

A hölgyek magyar idő szerint 13:05-kor léptek ki a Quest légzsilipen keresztül a 6 és fél órásra tervezett űrséta megkezdéseként. Mindkét űrhajósnak ez volt az első járművön kívüli tevékenysége (EVA), továbbá összességében ez volt a 269. űrséta az űrállomás összeszerelésének, karbantartásának és korszerűsítésének támogatására.

Moghbeli (a piros csíkos szkafandert viselő) és O’Hara (a jelöletlen űrruhát viselő) augusztusban, valamint szeptemberben érkezett az ISS-re, és mindketten a 2023. szeptember 27-én kezdődött 70. expedíció személyzetének a tagjai.

Az űrséta végül 6 óra 42 perc után ért véget, miután mindkét űrhajós biztonságosan visszatért a légzsilipbe a munkák végrehajtását követően. Ezzel összesen 1710 órát, 49 percet (vagy 71 napot, 6 órát és 49 percet) töltöttek már az ISS története során űrsétával a különböző személyzetek.

Forrás: NASA
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye