Tetra-5: demonstráció a kis műholdak üzemanyag-utántöltésére

Kapcsolódó

Hamarosan sor kerül az első rakétaindításra a skóciai Saxavord Űrközpontból

A Rocket Factory Augsburg német magáncég fogja felavatni az...

A nap képe #1540 – Shoemaker-Levy 9 üstökös

Kompozit kép a Jupiterről és a Shoemaker-Levy 9 üstökösről,...

Brit űrhajóssal bővült az Axiom Space csapata

Az Axiom Space egy rövid közleményben számolt be arról...

Földi hajtóműteszt közben semmisült meg az ABL Systems rakétája

A baleset az RS1 második tesztrepülésére való felkészítés során...

A nap képe #1539 – Mariner-1 indítás

1962. július 22-én indult útjára a Mariner-program első űrszondája,...

A Tetra-5 elnevezésű, 50 millió dolláros kísérlet demonstrálni fogja a geostacionárius pályán keringő kis műholdak űrben történő üzemanyag-utántöltését. A Space Force (Egyesült Államok Űrhadereje) ennek keretében tervez 2025-ben három kis műholdat geostacionárius pályára állítani, amelyekkel megpróbálják az előbb említett tankolási műveletet. A Tetra-5-öt az ún. Space Force’s Space Enterprise konzorcium irányítja, aminek célja, hogy segítsen a Space Force-nak működő megoldást találni arra, hogyan lehet kihasználni a szervizelési technológiákat a műholdak élettartamának meghosszabbítására, különösen a kritikus küldetéseket teljesítő és drágán cserélhető geostacionárius űreszközök esetében.

A kísérletben főszerepet játszó 3 műhold (Tetra-5A, a Tetra-5B és a Tetra-5C) mindegyike rendelkezni fog érzékelőkkel a randevú- és a közeledési manőverekhez, valamint dokkoló interfésszel az üzemanyag-utántöltéshez. Itt jöhet szóba az Orbit Fab ún. RAFTI (Rapidly Attachable Fluid Transfer Interface) portja, melyet egyébként a cég egy nemrégiben el nyert szerződésnek köszönhetően integrálhat a katonai műholdakba.

Forrás: Orbit Fab

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye