Titkos űrsétán a Sencsou-15

Kapcsolódó

Kiválasztották az európai Vigil űrszonda építőjét

Az Európai Űrügynökség május 22-én tartotta Brüsszelben azt az...

A nap képe #1481 – Tenacity kicsomagolás

A Dream Chaser Tenacity „kicsomagolása”, miután megérkezett a Kennedy...

Rendkívüli: kiválasztották a következő magyar űrhajóst!

Lezárult a HUNOR-Program kiválasztási szakasza, a végső felkészülés az...

44 éve indult első magyarként az űrbe Farkas Bertalan

1980. május 26-án kezdődött Farkas Bertalan űrrepülése a Szojuz-36...

Eddig jól muzsikálnak a Psyche űrszonda ionhajtóművei

A NASA a napokban számolt be arról a remek...

Ismét egy előre be nem jelentett űrsétát hajtott végre a Sencsou-15 személyzete.

Március 30-án a Sencsou-15 személyzete a harmadik űrsétáját hajtotta végre. A földi küldetésirányítás és az űrállomáson belül tartózkodó Teng Csingming szoros együttműködésével segítette  Fej Csün-lung és Csang Lu párosát. A Kínai Nemzeti Űrügynökség jelentése szerint a két űrhajós sikeresen teljesítette az űrsétát és minden feladatot elvégeztek, azonban az űrséta pontos ideje és hossza nem ismert, valamint az elvégzett feladatokról sem adtak ki információt.

Fej Csüng-lung és Csang Lu. Forrás: CMSA
Forrás: CMSA

A 2021-es Sencsou-12 küldetése óta négy űrhajós összesen tíz űrsétát hajtott végre, és egy sor kulcsfontosságú technológiát sajátítottak el. Mostanra a Tienkung Űrállomáson az űrséták szinte rutinmunkává váltak a tajkonauták számára.

Forrás: CMSA

Az elmúlt négy hónapban a földi személyzet közreműködésével az űrhajósok sikeresen elvégezték az űrállomás karbantartását és üzemeltetését. Jelenleg a Tienkung tudományos kísérleti projektje a terveknek megfelelően halad előre, és örömteli eredmények születtek az űrtechnológiai kísérletek területén. A jelentések szerint a modulok energiaellátó rendszereinek új technológiáját tesztelték, ami egy termoelektromos konverziós rendszer, amely hatékonyan képes a hőenergiát elektromos energiává alakítani és csökkenti a napenergiától való függőséget. Széleskörű alkalmazása lehetőséget ad a jövőbeli emberes Hold- és mélyűrkutatási küldetésekben.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye