Tizenhatodik útján van túl a B1067 jelű Falcon-9-es

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

A Starlink 6-35 küldetés keretén belül emelkedett a magasba az idei harmadik Falcon-9-es, mely a hatodik réteg bővítésére szállított 23 darab műholdat. A B1067 jelű hordozó a floridai SLC-40 indítóállásról kezdte meg útját magyar idő szerint 23:35-kor, ami egyben a rakéta tizenhatodik misszióját is jelentette. A Falcon-flotta „kissé” kormos tagja a megszokott precizitással, és megbízhatósággal abszolválta a repülés kritikus szakaszait, és a megfelelő magasságig juttatta a második fokozatát. Előbbi ezt követően sikeres landolást hajtott végre a rá várakozó A Shortfall of Gravitas drónhajóra, utóbbi pedig szintén teljesítette feladatát, és a kívánt pályára juttatta a szatelliteket.

Ezzel az indítással már 5695 műhold állt pályára, melyek közül 5252 fog üzemelni, ha a mostani 23 is a végső magasságot eléri.
A Falcon rakéta összességében 288. alkalommal indult, a 262. sikeres leszállást abszolválta valamely első fokozat, melyek közül a 205. volt drónhajóra való visszatérés. A jelenleg kitűzött Starlink missziók közül már csak három fog Floridából indulni, de lehetséges, hogy még további indításokat csoportosítanak át, ha a Starshippel nem tud a SpaceX pár hónapon belül megkezdeni pályára állításokat.

Forrás: SpaceX
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye