Tovább terjeszkedik a Virgin Orbit

Kapcsolódó

55 éve lépett először ember a Hold felszínére

1969. július 20. minden szempontból történelmi nap az egész...

A nap képe #1535 – Két rakéta egy képen

Előtérben a Kennedy Űrközpont 39A indítóállásán várakozó SA-500F jelű...

A Polaris Dawn misszió tagjai vákuumban is tesztelték űrruhájukat

A Polaris Dawn személyzete első alkalommal tesztelte vákuumkörnyezetben azt...

11 hónap után újra bővült a kínai Kaofen földmegfigyelő műholdhálózat

Az egy darab szatellitet az idei első Hosszú Menetelés-4B...

November 4-én jelentette be a légi indításokkal foglalkozó amerikai cég, hogy megállapodtak a japán ANA Holdings vállalattal. A Virgin Orbit húsz Japánból induló LauncherOne repülésre szerződött le, amit az ANA Holdings tulajdonában lévő All Nippon Airlines légitársasággal karöltve fognak lebonyolítani. A LauncherOne űrrakétát szállító Boeing 747-esek kiinduló bázisa a Kjúsú szigetén található Óita Repülőtér lesz. A nemrég aláírt nyilatkozatban egy újfajta mobil infrastruktúrát fognak kifejleszteni és telepíteni, valamint megkezdik a hosszadalmas engedélyeztetési folyamatot. Várhatóan 2022 végére lesz aktív a japán részlege a Virgin Orbit szolgáltatásainak.

Elsősorban belföldi és egyéb ázsiai műholdakat szeretnének ezeken az indításokon felbocsátani, ugyanis ilyen lehetősége az ázsiai piacnak még sosem volt – ezalatt a légi indításokat értjük. Dan Hart V.O. vezérigazgató szerint az ANA Holdings tökéletes partner lesz a projekt megvalósításában, mert amellett, hogy Japán legnagyobb légitársaságát üzemeltetik, rengeteg repülőgép- és űripari innovációt fejlesztettek már ki. Kodzsi Sibata, ANA-igazgatóhelyettes megjegyezte, hogy a japán és az ázsiai piacokon megduplázódott az igény a műholdindításokra, és az légitársaság csapata már izgatottan várja a Virgin Orbittal való együttműködést, hogy együtt tudják ezeket az igényeket kiszolgálni.

Kodzsi Sibata és Dan Hart a dokumentumok aláírásakor. Kép forrása: Virgin Orbit

LauncherOne hordozó indulásra készen. Kép forrása: Virgin Orbit

Forrás: Virgin Orbit sajtóközlemény

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye