Tovább várat magára a Starliner személyzettel történő tesztrepülése?

Kapcsolódó

A Voyager-1 összes műszere használható tudományos adatokat szolgáltat!

Úgy tűnik a NASA sikerrel járt, és helyreállt a...

Újabb Artemis Egyezmény aláíró: Örményország

Immáron 43 országot számlál az Artemis Egyezmény, ugyanis június...

A nap képe #1499 – A Nemzetközi Űrállomás

Egy múlt heti felvétel a Nemzetközi Űrállomásról, amit a...

Egy ötödik héliumszivárgást is felfedeztek a Starliner űrhajón

A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáshoz csatlakozó űrhajó meghajtási rendszeréből...

Újabb sikeres hajtóműteszt a Stoke Space neve mellett

Ismét fontos mérföldkövet ért el a Stoke Space, ugyanis...

Patricia Sanders, az Aerospace Safety Advisory Panel (ASAP) elnöke arra ösztönözte az ügynökséget, hogy ne hamarkodják el a Boeing CST-100 Starliner űrhajójának személyzettel történő tesztrepülését, továbbá egy, a kapszula műszaki problémáinak független „mélyreható vizsgálatára” is felszólította a NASA-t.

Sanders az ASAP május 25-i nyilvános ülésén szkeptikusan nyilatkozott arról, hogy az ügynökség és a Boeing képes lesz-e még időben orvosolni a Starlinerrel kapcsolatos ismert problémákat a jelenleg július 21-re tervezett indításig. Ez az időpont természetesen nincs kőbe vésve, és mint mondta: „nem feltétlenül jelenti a repülési teszt végrehajtására való készenlét elismerését”.

Az ejtőernyők tanúsításán, és az avionikai rendszerek egyik egységben talált logikai hibán túl az elnök asszony több más problémát is felvetett, amelyek közül néhányat csak nemrég fedeztek fel a hitelesítési folyamat részeként. Ide sorolta például a az akkumulátor oldalfalának megrepedésével kapcsolatos aggályokat, továbbá a folyamatban lévő szoftvertesztelések aktív kockázatait.

„Tekintettel a Starliner tanúsítása előtt álló fennmaradó kihívások számára, határozottan arra biztatjuk a NASA-t, hogy lépjen hátrébb, és mérlegelve tekintse át a CFT repülésével kapcsolatos hátralévő munkálatokat.” – fejezte be azzal érvelve, hogy az ügynökségnek egy független csoportot kellene bevonnia a tételek alapos vizsgálatához.

A Starliner egy korábbi fotón. Forrás: Boeing
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye