Tovább várat magára a Starliner személyzettel történő tesztrepülése?

Kapcsolódó

CNSA | Sencsou-16 küldetésprofil

A Sencsou-program tizenegyedik személyzettel ellátott küldetésére kerülhet sor a...

GSLV Mk II | NVS-01 (IRNSS-1J) küldetésprofil

A legutóbbi, 2021 augusztusi sikertelen indítása után újra a...

A nap képe #1118 – Ali Al-Karni az ISS-en

Ali Al-Karni, az Ax-2 misszió 31 éves űrhajósa a...

Befejeződött a HAKUTO-R misszió kiértékelése

Az ispace május 26-án, azaz tegnap bejelentette, hogy megtörtént...

Elérte végső formáját a JUICE űrszonda

Hat hete, hogy elindult a JUICE űrszonda, mely idő...

Patricia Sanders, az Aerospace Safety Advisory Panel (ASAP) elnöke arra ösztönözte az ügynökséget, hogy ne hamarkodják el a Boeing CST-100 Starliner űrhajójának személyzettel történő tesztrepülését, továbbá egy, a kapszula műszaki problémáinak független „mélyreható vizsgálatára” is felszólította a NASA-t.

Sanders az ASAP május 25-i nyilvános ülésén szkeptikusan nyilatkozott arról, hogy az ügynökség és a Boeing képes lesz-e még időben orvosolni a Starlinerrel kapcsolatos ismert problémákat a jelenleg július 21-re tervezett indításig. Ez az időpont természetesen nincs kőbe vésve, és mint mondta: „nem feltétlenül jelenti a repülési teszt végrehajtására való készenlét elismerését”.

Az ejtőernyők tanúsításán, és az avionikai rendszerek egyik egységben talált logikai hibán túl az elnök asszony több más problémát is felvetett, amelyek közül néhányat csak nemrég fedeztek fel a hitelesítési folyamat részeként. Ide sorolta például a az akkumulátor oldalfalának megrepedésével kapcsolatos aggályokat, továbbá a folyamatban lévő szoftvertesztelések aktív kockázatait.

„Tekintettel a Starliner tanúsítása előtt álló fennmaradó kihívások számára, határozottan arra biztatjuk a NASA-t, hogy lépjen hátrébb, és mérlegelve tekintse át a CFT repülésével kapcsolatos hátralévő munkálatokat.” – fejezte be azzal érvelve, hogy az ügynökségnek egy független csoportot kellene bevonnia a tételek alapos vizsgálatához.

A Starliner egy korábbi fotón. Forrás: Boeing
Dark mode powered by Night Eye