Továbbra sem enged a Blue Origin

Kapcsolódó

A nap képe #1388 – Vénusz a Mariner-10 szemével

50 éve készült ez a felvétel a Vénuszról, melyet...

Titokzatos kínai műholddal indult az idei első Hosszú Menetelés-5 rakéta

Ma délután magyar idő szerint 12:30-kor Kína is újabb...

A B1061-es Falcon-9 következő repülése már a huszadik lesz

A cím természetesen optimistán tekint a jövőre, mely akár...

A Nova-C leszállt! Ismét egy amerikai űreszköz a Holdon, 1972 óta először

Múlt éjjel sikeresen landolt a Holdon az Intuitive Machines...

A nap képe #1387 – Neptune – Excelsior

A Space Perspective tesztkapszulája, melyet Neptune - Excelsior névre...

Tegnap a Blue Origin hivatalos weboldalán egy érdekes grafikát fedeztek fel, ami szerint a cég továbbra sem adja fel a HLS-pályázat, vagyis az Artemis-programban használandó holdraszálló egység megépítésének az elvesztését. Ahogy mi is írtuk, április 17-én a NASA a SpaceX-féle Starshipet választotta egyedüli győztesnek, azonban a döntés ellen a másik két pályázó, a Dynetics és a Blue Origin vezette National Team (Nemzeti Csapat) is óvást nyújtott be. A fellebbezést pár napja utasították el, sőt Jeff Bezos, a Blue Origin alapítója pedig már a saját vagyonából is felajánlott 2 milliárd dollárt egy második leszállóegység megépítésére.

A történtek után úgy tűnik a Blue Origin továbbra sem enged, és nem tudja elfogadni a döntést, ugyanis a tegnap felfedezett grafikán a cég hevesen támadja a túl kockázatos Starship-rendszert.

Forrás: Blue Origin

A grafikán több téves információ is található, például az űreszközök méretaránya sem stimmel, illetve azt sem tudni, hogy a Blue Origin honnan szerezte azt az információt, hogy 10 Starship indításra van szükség egy landoláshoz. A cég eddig nem kommentálta, hogy miért publikálták a grafikát, és mi vele a céljuk. Eric Berger, az Ars Technica újságírója tegnap belső Blue Origin forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a cégen belül sokan nem örülnek az újbóli negatív kommunikációnak – a Blue Origin hasonló támadást kezdett a Virgin Galactic ellen, amikor kiderült, hogy Sir Richard Branson cége indul előbb az első emberes szuborbitális útra. Berger szerint „Miért is csináljuk megint ezt?” hangulat jellemzi a Blue Origin munkatársait. A mostani „botrány” véleményem szerint továbbra sem segíti a Blue Origin megítélését, főleg annak függvényében, hogy a cég továbbra is csúszásban van a ULA-nek az új Vulcan rakétákhoz használatos BE-4 hajtóművekkel, illetve a saját New Glenn rakétája is többéves késésben van…

A Blue Origin vezette Nemzeti Csapat holdraszálló egységének a látványterve

Forrás: Blue Origin

Dark mode powered by Night Eye