Továbbra sincs megállás a Starlink-indítások terén

Kapcsolódó

A Tienkung Űrállomás védelmében hajtottak végre űrsétát

Rekordhosszú, 8 és fél órás űrsétát hajtott végre a...

Elhagyta a Nemzetközi Űrállomást a Progressz MSz-25

A teherűrhajó december óta tartózkodott az Nemzetközi Űrállomáson. Csaknem fél...

A nap képe #1482 – A Hold és a Canadarm2

A Hold társaságában láthatjuk a Nemzetközi Űrállomás Canadarm2 robotkarját,...

Kiválasztották az európai Vigil űrszonda építőjét

Az Európai Űrügynökség május 22-én tartotta Brüsszelben azt az...

A hét elejére, és a hét végére is jutott egy-egy Starlink-indítás, annyi különbséggel, hogy a 6-14 jelű misszió keretén belül 22 db űreszköz indult Föld körüli pályára. A Cape Canaveral Űrhaderőbázis SLC-40-es startállását ezúttal a B1076 foglalta el, mely magyar idő szerint 05:12-kor gyújtotta be hajtóműveit. A hetedik repülését teljesítő fokozat ugyan kicsit kormosan, de teljes mértékben megbízható módon látta el a rá bízott feladatot, és második fokozatát a kijelölt magasságig juttatta.

A stafétabotot átvevő vákuum-optimalizált rakétamotor hasonlóan jól vizsgázott, és tovább emelte ~18 tonnányi hasznos terhének magasságát. A B1076 ezalatt az idő alatt biztonságos landolást hajtott végre az „A Shortfall of Gravitas” drónhajó fedélzetére, amivel bebiztosította következő misszióját. A sikeresség ugyanígy igaz a műholdak pályára állítására is, melyek jelenleg egy 284 x 294 km-es kezdeti pályán tartózkodnak, ahonnan önerőből jutnak majd el a végső, üzemelésükhöz szükséges magasságig.

Fotó: Gavin R.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye