Továbbra sincs megállás a Starlink-indítások terén

Kapcsolódó

Kína 2024-ben felszíni mintákat hoz a Földre a Hold túlsó oldaláról

Kína jövőre elindítja a Csang'e-6 küldetését, hogy először gyűjtsön...

Felszerelték az egyik napelemszárnyat a Hera űrszondára

Még augusztus végén számoltunk be arról, hogy a Hera...

A nap képe #1242 – Artemis-2 személyzeti modul 

Az Artemis-2 misszió személyzeti modulja várakozik a szervizmodullal történő...

Autonóm navigáció egy marsi sziklamezőn

A Perseverance a NASA más marsjárói számára szükséges idő egyharmada alatt navigált át egy nagyjából fél kilométeres sziklamezőn.

A Szojuz MSz-23 személyzetének visszatérése képekben

Gyülekező esőfelhők között hasította át a légkört tegnap kora...

A hét elejére, és a hét végére is jutott egy-egy Starlink-indítás, annyi különbséggel, hogy a 6-14 jelű misszió keretén belül 22 db űreszköz indult Föld körüli pályára. A Cape Canaveral Űrhaderőbázis SLC-40-es startállását ezúttal a B1076 foglalta el, mely magyar idő szerint 05:12-kor gyújtotta be hajtóműveit. A hetedik repülését teljesítő fokozat ugyan kicsit kormosan, de teljes mértékben megbízható módon látta el a rá bízott feladatot, és második fokozatát a kijelölt magasságig juttatta.

A stafétabotot átvevő vákuum-optimalizált rakétamotor hasonlóan jól vizsgázott, és tovább emelte ~18 tonnányi hasznos terhének magasságát. A B1076 ezalatt az idő alatt biztonságos landolást hajtott végre az „A Shortfall of Gravitas” drónhajó fedélzetére, amivel bebiztosította következő misszióját. A sikeresség ugyanígy igaz a műholdak pályára állítására is, melyek jelenleg egy 284 x 294 km-es kezdeti pályán tartózkodnak, ahonnan önerőből jutnak majd el a végső, üzemelésükhöz szükséges magasságig.

Fotó: Gavin R.
Dark mode powered by Night Eye