Tréningen az orosz űrfilm stábja

Kapcsolódó

Bemutatta a SpaceX az űrállomást nyugdíjazó speciális űrhajó terveit

A NASA terve szerint egy jelentősen átalakított Dragon űrhajóval...

Váratlan fordulat: a NASA eláll a VIPER holdi rover felbocsátásától

A projekt lefújását a költségek túlzott megnövekedésével és az...

A nap képe #1533 – Booster 12 hajtóműteszt

Teljes időtartamú hajtóműteszt, melyet a Booster 12-vel hajtottak végre...

A CAPSTONE űreszköz továbbra is szorgoskodik

A 2022-ben indított CAPSTONE kisműhold a viszontagságok ellenére továbbra...

Megkezdte a közös tréninget az idén októberben induló Szojuz MSz-19 személyzete. A küldetésen utazik Julia Pereszild színésznő és Klim Shipenko filmrendező is, akik a „Kihívás” című orosz űrfilm egyes jeleneteit forgatják majd a Nemzetközi Űrállomáson. A küldetés és a Szojuz parancsnoka Anton Skaplerov, akinek ez lesz a negyedik űrutazása. A misszió kb. 1 hétig tart majd, Pereszild és Shipenko a Szojuz MSz-18 űrhajóval térnek vissza, várhatóan Oleg Novickij társaságában. Skaplerov 6 hónapot tölt majd el a Nemzetközi Űrállomáson az Expedíció-66 tagjaként.

A személyzet a napokban 4 órás Szojuz-tréningen vett részt Csillagvárosban, ahol egy szimulátorban az indítás utáni és a dokkolási műveleteket gyakorolták.

A küldetésről amúgy régóta hallani olyan pletykákat, hogy a film főszereplőjét, Julia Pereszildet várhatóan lecserélik a tartalék Alena Mordovinára (szintén színésznő). A pontos okokat nem tudjuk (állítólag több tréningről hiányzott), és hivatalos megerősítés sem érkezett, de több forrás is ilyen híresztelésnek adott hangot.

Julia Pereszild, Anton Skaplerov, Klim Shipenko

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye