Túl van az első statikus hajtóműteszten a Starship SN10

Kapcsolódó

Kiválasztották az európai Vigil űrszonda építőjét

Az Európai Űrügynökség május 22-én tartotta Brüsszelben azt az...

A nap képe #1481 – Tenacity kicsomagolás

A Dream Chaser Tenacity „kicsomagolása”, miután megérkezett a Kennedy...

Rendkívüli: kiválasztották a következő magyar űrhajóst!

Lezárult a HUNOR-Program kiválasztási szakasza, a végső felkészülés az...

44 éve indult első magyarként az űrbe Farkas Bertalan

1980. május 26-án kezdődött Farkas Bertalan űrrepülése a Szojuz-36...

Eddig jól muzsikálnak a Psyche űrszonda ionhajtóművei

A NASA a napokban számolt be arról a remek...

Tegnap végre sor került a hetek óta húzódó tesztre, melynek során a Raptor hajtóművek működését vizsgálták.Harmadik prototípusként érte el ezt az eredményt az SN10, mely az SN8 és az SN9 után szintén a legfontosabb, repülés előtti ellenőrző tesztet teljesítette tegnap. Bár hivatalos hírek, információk nem érkezetek a hajtóműindítás sikerességéről, a felvételek és a képek alapján hiba nélküli 4-5 másodperces tesztet láthattunk, ami az ilyen vizsgálatoknál megszotott.

Már hétfőn is megkísérelte a SpaceX a Raptorok tesztjét, azonban nem ismet okokból még a tankolás megkezdése előtt leállították a folyamatot, tegnap pedig újra megkísérelték, és ezúttal le is zajlott a teljes tankolási és indítási tesztfolyamat. Ha az SN10 megfelelően teljesített, és a mérnökök elégedettek lesznek az adatokkal, még a héten sor kerülhet a harmadik tesztrepülésre, amit egy teljes méretarányú Starship prototípus hajt végre közepes magasságra (az eddigi repülések 12,5 és 10 km-esek voltak).

Mary, aki a NasaSpaceflight.com csapatát erősíti és az egyik utolsó lakosa Boca Chica Village-nek, mára is értesítést kapott várható statikus hajótműtesztről, így még az is elképzelhető, hogy ma megismétli a tegnap folyamatot a SpaceX.

További infókért olvassátok a folyamatosan frissülő hírfolyamunkat az SN10-ről!

Forrás: NasaSpaceflight.com

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye