Új fejlemények az Astra Space-nél

Kapcsolódó

Titkos katonai műhold indult Pleszeckből

A megbízó ezúttal is az Orosz Védelmi Minisztérium volt. Az...

Nem sikerült tökéletesen a Relativity Space Terran-1 rakétájának bemutatkozása

Egyelőre továbbra is nyitott maradt a kérdés, hogy kinek...

A nap képe #1053 – Stronger Together

A Stronger Together küldetés Electron hordozórakétája az elemelkedés pillanatában.

Egyre közelebb az 50. repüléséhez az Ingenuity

Az Ingenuity ismét egy sikeres repülésen van túl,  mely...

Újabb sikeres indítás a kínai Kuajcsou-1A rakéta neve mellett

Tavaly december óta először hajtottak végre ismét küldetést a...

Az Astra Space augusztus 4-én beszámolt a június 30-án véget ért második negyedév pénzügyi eredményeiről, és további érdekes fejleményeket osztottak meg. A cikkben az utóbbiakra fogok kitérni.

Az Astra Rocket 4 rakétája. Forrás: Astra Space.

Miután négy Rocket 3.3 küldetésből kettő sikeres volt, az Astra továbblép a Rocket 3-ról, és az összes olyan ügyfelet, aki erre a rakétára szerződött (vagy szerződött volna), áthelyezi a Rocket 4-re. Az új rakéta tervezett teherbírását megduplázták, így 300 kg helyett már 600 kg-ot lesz majd képes alacsony Föld körüli pályára juttatni. A dedikált indítások esetén az alapár várhatóan ötmillió dollár alatt marad majd. Chris Kemp, az Astra vezérigazgatója elmondta, hogy a teherbírás megnövelése miatt várhatóan a kis műholdas piac 75%-át le tudják majd fedni. A már legyártott Rocket 3.3 horodzók sorsa egyelőre ismeretlen, valószínűleg szétszerelik, és felhasználják őket az építendő Rocket 4-ekhez.

A NASA megerősítette, hogy a TROPICS küldetésekkel kivárják az Astra 2.0 indítórendszerét, de a cég bizonytalan, hogy jövőre végeznek-e majd megrendelői küldetéseket.

Az Astra Spacecraft Engine. Forrás: Astra Space

Ezenkívül a vállalat megkezdte a beruházást egy új gyártóüzembe, hogy kielégítse a növekvő keresletet saját hajtóműve iránt, amire eddig több mint 100 megrendelés érkezett. Az Astra Spacecraft Engine egy xenonnal és kriptonnal is működő ionhajtómű, amit eredetileg, felvásárlása előtt az Apollo Fusion gyártott, és azóta már sokat bizonyított.

Dark mode powered by Night Eye