Új fejlemények az Astra Space-nél

Kapcsolódó

Négy darab Peking-3C földmegfigyelő műholdat állított pályára Kína

Az indítást a 90. repülését teljesítő Hosszú Menetelés-2D rakétatípussal...

A nap képe #1474 – A 21. út

A 21. küldetését teljesítő B1062 jelű Falcon-9-es. A fotót...

21 hónap után repültek ismét utasok a New Shepard rakétával

Legutóbb 2022 augusztusában hajtott végre a Blue Origin utasokkal...

Földünk az űrből: Új-Zéland

A Kopernikusz-program Sentinel-2 műholdja 2024. május 7-én készítette az...

A nap képe #1473 – PREFIRE misszió

A PREFIRE misszió orrkúpjai, melyek a NASA sarkvidék kutató...

Az Astra Space augusztus 4-én beszámolt a június 30-án véget ért második negyedév pénzügyi eredményeiről, és további érdekes fejleményeket osztottak meg. A cikkben az utóbbiakra fogok kitérni.

Az Astra Rocket 4 rakétája. Forrás: Astra Space.

Miután négy Rocket 3.3 küldetésből kettő sikeres volt, az Astra továbblép a Rocket 3-ról, és az összes olyan ügyfelet, aki erre a rakétára szerződött (vagy szerződött volna), áthelyezi a Rocket 4-re. Az új rakéta tervezett teherbírását megduplázták, így 300 kg helyett már 600 kg-ot lesz majd képes alacsony Föld körüli pályára juttatni. A dedikált indítások esetén az alapár várhatóan ötmillió dollár alatt marad majd. Chris Kemp, az Astra vezérigazgatója elmondta, hogy a teherbírás megnövelése miatt várhatóan a kis műholdas piac 75%-át le tudják majd fedni. A már legyártott Rocket 3.3 horodzók sorsa egyelőre ismeretlen, valószínűleg szétszerelik, és felhasználják őket az építendő Rocket 4-ekhez.

A NASA megerősítette, hogy a TROPICS küldetésekkel kivárják az Astra 2.0 indítórendszerét, de a cég bizonytalan, hogy jövőre végeznek-e majd megrendelői küldetéseket.

Az Astra Spacecraft Engine. Forrás: Astra Space

Ezenkívül a vállalat megkezdte a beruházást egy új gyártóüzembe, hogy kielégítse a növekvő keresletet saját hajtóműve iránt, amire eddig több mint 100 megrendelés érkezett. Az Astra Spacecraft Engine egy xenonnal és kriptonnal is működő ionhajtómű, amit eredetileg, felvásárlása előtt az Apollo Fusion gyártott, és azóta már sokat bizonyított.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye