Új fejlemények az Astra Space-nél

Kapcsolódó

Legkorábban csak 2024 végén repülhet újra az európai Vega-C rakéta

Tegnap zárult le a június végi földi hajtóműteszt hibájának...

A nap képe #1246 /Apollo és Artemis/ – Űrhajók

Balra az Apollo-6 küldetés űrhajóját készítik fel, hogy a...

A Perseverance ismét megörökített egy porördögöt

A Marson tevékenykedő Perseverance jókor volt jó helyen, hiszen...

Az évtized végéig hosszabbítják meg a New Horizons küldetést

Az Osiris-APEX mellett így egy újabb űrszonda is még...

A nap képe #1245 /Apollo és Artemis/ – A személyzet

A bal oldali felvételen az Apollo-17 űrhajósai; Ronald Evans,...

Az Astra Space augusztus 4-én beszámolt a június 30-án véget ért második negyedév pénzügyi eredményeiről, és további érdekes fejleményeket osztottak meg. A cikkben az utóbbiakra fogok kitérni.

Az Astra Rocket 4 rakétája. Forrás: Astra Space.

Miután négy Rocket 3.3 küldetésből kettő sikeres volt, az Astra továbblép a Rocket 3-ról, és az összes olyan ügyfelet, aki erre a rakétára szerződött (vagy szerződött volna), áthelyezi a Rocket 4-re. Az új rakéta tervezett teherbírását megduplázták, így 300 kg helyett már 600 kg-ot lesz majd képes alacsony Föld körüli pályára juttatni. A dedikált indítások esetén az alapár várhatóan ötmillió dollár alatt marad majd. Chris Kemp, az Astra vezérigazgatója elmondta, hogy a teherbírás megnövelése miatt várhatóan a kis műholdas piac 75%-át le tudják majd fedni. A már legyártott Rocket 3.3 horodzók sorsa egyelőre ismeretlen, valószínűleg szétszerelik, és felhasználják őket az építendő Rocket 4-ekhez.

A NASA megerősítette, hogy a TROPICS küldetésekkel kivárják az Astra 2.0 indítórendszerét, de a cég bizonytalan, hogy jövőre végeznek-e majd megrendelői küldetéseket.

Az Astra Spacecraft Engine. Forrás: Astra Space

Ezenkívül a vállalat megkezdte a beruházást egy új gyártóüzembe, hogy kielégítse a növekvő keresletet saját hajtóműve iránt, amire eddig több mint 100 megrendelés érkezett. Az Astra Spacecraft Engine egy xenonnal és kriptonnal is működő ionhajtómű, amit eredetileg, felvásárlása előtt az Apollo Fusion gyártott, és azóta már sokat bizonyított.

Dark mode powered by Night Eye