Új információk az orosz űrfilmről

Kapcsolódó

A Webb szemügyre veszi a Szaturnusz holdjáról előtörő vízgőzt

A James Webb űrtávcső kutatói egy több mint 9600...

Oleg Kononyenko és Nyikolaj Csub egy évig az ISS-en fog tartózkodni

A jövő évben kisebb látogatásra indul az ISS-re egy...

Rövid hír: Búcsút intett az Ax-2 személyzete az ISS-nek

Az Axiom Mission-2 személyzetének Freedom névre hallgató Crew Dragonja...

Úton a váltás: elindult a Sencsou-16 személyzete a Tienkungra

Frissítés 05.30.: A 3 fős személyzet biztonságban megérkezett, és dokkolt...

A nap képe #1120 – Neptunusz és Triton

A külső Naprendszeren keresztül utazó Voyager-2 űrszonda visszatekintett Napunk...

Az októberben induló, a Szojuz MSz-19 küldetés alatt forgatandó „Kihívás” című orosz űrfilmről árult el új részleteket Konstantin Ernst, a film producere, és Klim Shipenko rendező (aki maga is utazik az űrhajón).

Shipenko elmondta, hogy jelenleg a forgatókönyv finomhangolása zajlik, és a film 35-40 perce játszódik majd az ISS-en. Ezeket a felvételeket 12 nap alatt forgatják le, és a jelenleg is az űrállomáson tartózkodó Oleg Novickij és Pjotr Dubrov is szerepet kapnak a filmben. A történet szerint a Nemzetközi Űrállomás egyik űrhajósa szívrohamot kap, és egy Zhenya nevű orvost küldenek fel a kozmonauta megműtésére. Az orvost Julia Pereszild alakítja majd, aki Shipenkóval, és a hivatásos űrhajós Anton Skaplerovval utazik az MSz-19 fedélzetén.

Klim Shipenko, Julia Pereszild és Anton Skaplerov Csillagvárosban

Konstantin Ernst, a film producere elmondta, hogy nagyobb sajtóvisszhangot vártak volna az orosz médiától a filmmel kapcsolatban, de szeptemberben beindítják a film promotálását, a társfinanszírozó Channel One csatorna például a személyzet felkészüléséről egy dokumentumfilmet is levetít majd, illetve az indítás előtt héten napi élő műsor is készül az űrhajósokról. A végleges személyzetet amúgy szeptember végén jelentik be, ha esetleg valamilyen probléma lenne a filmesekkel, akkor a tartalékszemélyzet utazik: Alena Mordovina színésznő, és Alekszej Dudin operatőr. A filmforgatás az űrrepüléssel kezdődik, a földön játszódó jeleneteket az MSz-19 után forgatják majd 2022 májusáig. A film bemutatójára a jelenlegi tervek szerint 2022 végén kerülhet sor.

A film finanszírozása még nem teljesen biztosított, a producerek az orosz filmalapnál keresnek támogatást, kb. 400 millió rubelt (5,4 millió dollárt). Ezért egy hivatásos személyzet is készen áll a Szojuz MSz-19 küldetésre: Szergej Korszakov és Dimitrij Petelin kozmonauták. A küldetés parancsnoka, Anton Skaplerov pedig a mai napon leplezte le a küldetés hivatalos jelvényét.

A Szojuz MSz-19 jelvénye

Dark mode powered by Night Eye