Új tagot köszönthet a Kaofen műhold-konstelláció

Kapcsolódó

A nap képe #1243 – Frank Rubio üdvözlése

Mark Vande Hei így üdvözölte társát, aki előző nap...

Kína 2024-ben felszíni mintákat hoz a Földre a Hold túlsó oldaláról

Kína jövőre elindítja a Csang'e-6 küldetését, hogy először gyűjtsön...

Felszerelték az egyik napelemszárnyat a Hera űrszondára

Még augusztus végén számoltunk be arról, hogy a Hera...

A nap képe #1242 – Artemis-2 személyzeti modul 

Az Artemis-2 misszió személyzeti modulja várakozik a szervizmodullal történő...

Autonóm navigáció egy marsi sziklamezőn

A Perseverance a NASA más marsjárói számára szükséges idő egyharmada alatt navigált át egy nagyjából fél kilométeres sziklamezőn.

A 101. Hosszú Menetelés-4 rakéta a 12-04 jelű szatellitet állította pályára még tegnap este.

Magyar idő szerint augusztus 20-án 19:45-kor egy Hosszú Menetelés-4C (CZ-4C) rakéta hagyta el a Csiücsüan Űrközpont SLS-2 jelű indítóállását, és kezdte meg útját a Kaofen-műholdhálózat legújabb tagjával. A 12-04 jelű, mikrohullámú távérzékelő és földmegfigyelő szatellit alacsony Föld körüli pályán csatlakozik majd korábbi társaihoz, hogy tovább javítsa a szolgáltatást civil felhasználók számára. A 12. csoportba tartozó egységek jóval fejlettebb és nagyobb felbontású képek készítésére alkalmas rendszerrel vannak felszerelve. A Kaofen-konstellációnak többféle alkalmazási formája van: várostervezési, úthálózat tervezési, terméshozam becslési, valamint katasztrófa-megelőzési – és enyhítési célokra is felhasználják a műholdak felvételeit. 

Kínának idén ez volt a 37. indítása, de az év második felében a tervek szerint még tovább növelnék a felbocsátások gyakoriságát. A Hosszú Menetelés rakétacsalád statisztikáját illetően a 4C verziónak a 51., a 4-es verziónak a 101., összességében pedig már a 484. startja volt a tegnapi.

Forrás: CASC
Dark mode powered by Night Eye