Újabb céget vásárolt fel a Rocket Lab

Kapcsolódó

SpaceX | Transport & Tracking Layer (Tranche 0, Flight 1) küldetésprofil

A SpaceX kilencedik márciusi küldetése az Egyesült Államok Védelmi...

Továbbra is problémákkal küzd a Lunar Flashlight műhold

Egy hónapja maradt a NASA-nak és a JPL-nek, hogy...

A nap képe #1059 – A HAKUTO-R misszió felvétele a Holdról

A múlt héten sikeresen Hold körüli pályára álló HAKUTO-R...

Személyi változás a NASA egyik igazgatóságának élén

Kathie Lueders 31 év után befejezi karrierjét az űrhivatalnál. Újabb...

Ferenc pápa üzenete is az űrbe repül a Falcon-9 segítségével

A Vatikán az Olasz Űrügynökséggel együttműködve Föld körüli pályára...

A Rocket Lab tegnap bejelentette, hogy végleges megállapodást írt alá a Planetary Systems Corporation (a továbbiakban PSC) vállalattal, egy marylandi székhelyű, űreszközök leválasztására szolgáló rendszerekre specializálódott cég megvásárlásáról 42 millió dollár értékben. A szerződés magába foglalja a cég jelenleg eladott és jövőbeli, összesen kicsit több mint 2,6 millió részvényét is. Az adásvételt várhatóan még idén lezárják.

A felvásárlás kölcsönös előnyökkel jár: a Rocket Lab kiváló és megbízható technológiával, házon belül tudja frissíteni a rendszereit, valamint a PSC használhatja majd a Rocket Lab erőforrásait és gyártási kapacitását, hogy növelje a már most is erős hardverkereskedelmét.

A PSC mechanikus leválasztó rendszerei és műholdadagolói eddig több mint 100 küldetésen vettek részt, és 100%-os sikerességi mutatóval rendelkeznek. A cég több mint 20 éve van jelen az iparágban, ez idő alatt leválasztó rendszerei lehetővé tették az ügyfeleik számára, hogy csökkentsék a küldetés költségeit és a hasznos teher integrációs idejét is nagy mértékben rövidítsék. Termékei megtalálhatók többek között a nagy amerikai hordozórakéta-szolgáltatók, az űrsikló, a Nemzetközi Űrállomás, az Arianespace, az Indiai Űrkutatási Szervezet (ISRO) és a Japán Űrkutatási Ügynökség (JAXA) küldetésein is.

Peter Beck, a Rocket Lab alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy nagyon elégedett a PSC eredményeivel és munkájával, valamint, hogy termékeik a minőség és megbízhatóság kompromisszumai nélkül csökkentik az indítások költségeit.

„A PSC 23 évvel ezelőtt, egy egyszemélyes vállalkozásként indult egy washingtoni sorház nappalijában” – mondta Walter Holemans, a PSC alapítója és főmérnöke. „Egy szupertehetséges csapatnak és a sok kemény munkának köszönhetően teljesítettük küldetésünket, hogy nagy értékű technológiákat szállítsunk ügyfeleinknek. Most nagy örömünkre szolgál, hogy csatlakozhatunk a Rocket Lab csapatához.”

A PSC 25 fős csapata továbbra is Mike Whalen, a vállalat jelenlegi vezérigazgatója irányítása alatt marad Marylandben, és az alapító, Walter Holemans is megmarad főmérnöknek.

Dark mode powered by Night Eye