Újabb céget vásárolt fel a Rocket Lab

Kapcsolódó

Harmadszor is sikerült felvenni a kapcsolatot a SLIM holdi leszállóegységgel!

A japán űreszköz bravúros teljesítménye tovább folytatódik a Hold...

Napvitorla-technológiával indult idei ötödik útjára az Electron hordozó

Újabb küldetésre (Beginning Of The Swarm) indult a Rocket...

300. alkalommal tért vissza sikeresen egy Falcon-9 első fokozat

2015. december 21. előtt még sci-fi-be illő jelenet volt,...

A nap képe #1448 – Black Brant-IX indítás

Cindy Fuentes Rosal, a NASA mérnöke búcsút int a...

Ismét értékelhető adatokat küldött haza a Voyager-1

5 hónap után először sikerült megfelelő adattovábbítást végrehajtani az...

A Rocket Lab tegnap bejelentette, hogy végleges megállapodást írt alá a Planetary Systems Corporation (a továbbiakban PSC) vállalattal, egy marylandi székhelyű, űreszközök leválasztására szolgáló rendszerekre specializálódott cég megvásárlásáról 42 millió dollár értékben. A szerződés magába foglalja a cég jelenleg eladott és jövőbeli, összesen kicsit több mint 2,6 millió részvényét is. Az adásvételt várhatóan még idén lezárják.

A felvásárlás kölcsönös előnyökkel jár: a Rocket Lab kiváló és megbízható technológiával, házon belül tudja frissíteni a rendszereit, valamint a PSC használhatja majd a Rocket Lab erőforrásait és gyártási kapacitását, hogy növelje a már most is erős hardverkereskedelmét.

A PSC mechanikus leválasztó rendszerei és műholdadagolói eddig több mint 100 küldetésen vettek részt, és 100%-os sikerességi mutatóval rendelkeznek. A cég több mint 20 éve van jelen az iparágban, ez idő alatt leválasztó rendszerei lehetővé tették az ügyfeleik számára, hogy csökkentsék a küldetés költségeit és a hasznos teher integrációs idejét is nagy mértékben rövidítsék. Termékei megtalálhatók többek között a nagy amerikai hordozórakéta-szolgáltatók, az űrsikló, a Nemzetközi Űrállomás, az Arianespace, az Indiai Űrkutatási Szervezet (ISRO) és a Japán Űrkutatási Ügynökség (JAXA) küldetésein is.

Peter Beck, a Rocket Lab alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy nagyon elégedett a PSC eredményeivel és munkájával, valamint, hogy termékeik a minőség és megbízhatóság kompromisszumai nélkül csökkentik az indítások költségeit.

„A PSC 23 évvel ezelőtt, egy egyszemélyes vállalkozásként indult egy washingtoni sorház nappalijában” – mondta Walter Holemans, a PSC alapítója és főmérnöke. „Egy szupertehetséges csapatnak és a sok kemény munkának köszönhetően teljesítettük küldetésünket, hogy nagy értékű technológiákat szállítsunk ügyfeleinknek. Most nagy örömünkre szolgál, hogy csatlakozhatunk a Rocket Lab csapatához.”

A PSC 25 fős csapata továbbra is Mike Whalen, a vállalat jelenlegi vezérigazgatója irányítása alatt marad Marylandben, és az alapító, Walter Holemans is megmarad főmérnöknek.

Dark mode powered by Night Eye