Újabb céget vásárolt fel a Rocket Lab

Kapcsolódó

Hamarosan sor kerül az első rakétaindításra a skóciai Saxavord Űrközpontból

A Rocket Factory Augsburg német magáncég fogja felavatni az...

A nap képe #1540 – Shoemaker-Levy 9 üstökös

Kompozit kép a Jupiterről és a Shoemaker-Levy 9 üstökösről,...

Brit űrhajóssal bővült az Axiom Space csapata

Az Axiom Space egy rövid közleményben számolt be arról...

Földi hajtóműteszt közben semmisült meg az ABL Systems rakétája

A baleset az RS1 második tesztrepülésére való felkészítés során...

A nap képe #1539 – Mariner-1 indítás

1962. július 22-én indult útjára a Mariner-program első űrszondája,...

A Rocket Lab tegnap bejelentette, hogy végleges megállapodást írt alá a Planetary Systems Corporation (a továbbiakban PSC) vállalattal, egy marylandi székhelyű, űreszközök leválasztására szolgáló rendszerekre specializálódott cég megvásárlásáról 42 millió dollár értékben. A szerződés magába foglalja a cég jelenleg eladott és jövőbeli, összesen kicsit több mint 2,6 millió részvényét is. Az adásvételt várhatóan még idén lezárják.

A felvásárlás kölcsönös előnyökkel jár: a Rocket Lab kiváló és megbízható technológiával, házon belül tudja frissíteni a rendszereit, valamint a PSC használhatja majd a Rocket Lab erőforrásait és gyártási kapacitását, hogy növelje a már most is erős hardverkereskedelmét.

A PSC mechanikus leválasztó rendszerei és műholdadagolói eddig több mint 100 küldetésen vettek részt, és 100%-os sikerességi mutatóval rendelkeznek. A cég több mint 20 éve van jelen az iparágban, ez idő alatt leválasztó rendszerei lehetővé tették az ügyfeleik számára, hogy csökkentsék a küldetés költségeit és a hasznos teher integrációs idejét is nagy mértékben rövidítsék. Termékei megtalálhatók többek között a nagy amerikai hordozórakéta-szolgáltatók, az űrsikló, a Nemzetközi Űrállomás, az Arianespace, az Indiai Űrkutatási Szervezet (ISRO) és a Japán Űrkutatási Ügynökség (JAXA) küldetésein is.

Peter Beck, a Rocket Lab alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy nagyon elégedett a PSC eredményeivel és munkájával, valamint, hogy termékeik a minőség és megbízhatóság kompromisszumai nélkül csökkentik az indítások költségeit.

„A PSC 23 évvel ezelőtt, egy egyszemélyes vállalkozásként indult egy washingtoni sorház nappalijában” – mondta Walter Holemans, a PSC alapítója és főmérnöke. „Egy szupertehetséges csapatnak és a sok kemény munkának köszönhetően teljesítettük küldetésünket, hogy nagy értékű technológiákat szállítsunk ügyfeleinknek. Most nagy örömünkre szolgál, hogy csatlakozhatunk a Rocket Lab csapatához.”

A PSC 25 fős csapata továbbra is Mike Whalen, a vállalat jelenlegi vezérigazgatója irányítása alatt marad Marylandben, és az alapító, Walter Holemans is megmarad főmérnöknek.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Kérjük engedélyezd a reklámokat

Így tudod a Spacejunkie csapatát támogatni, hogy minél több friss hírt hozhassunk Nektek az űrutazás, űrkutatás világából!
Dark mode powered by Night Eye