Újabb Falcon-9 teljesítette tizenhetedik repülését

Kapcsolódó

Nikon fényképezőgép utazik a Holdra

A NASA nemrégiben számolt be arról, hogy megállapodást kötöttek...

A nap képe #1396 – Ivanpahi naperőmű

A kaliforniai Mojave-sivatagban található ivanpahi naperőmű. Mindegyik torony egy...

Mivel foglalatoskodtak a Crew-7 űrhajósai a Nemzetközi Űrállomáson?

A Crew-7 küldetés tagjai hamarosan hazatérnek, de természetesen  nem...

Már tesztelik a Starship holdi verziójának dokkolórendszerét

A rendszer a Dragon 2 űrhajó aktív dokkolómechanizmusán alapul,...

A nap képe #1395 – A várakozó Buran

A várakozó Buran és az Antonov An-225 „Mrija” repülőgép.

Közel egy hét szünet után hajtott végre a SpaceX ismét egy indítást.

6 nappal az előző, Starlink 6-29 küldetés után ma hajnalban került sor a 6-30 jelű misszió végrehajtására. Ez az ütem persze csak a SpaceX mércéjével tűnik lassúnak, hiszen idén már megszokhattuk, hogy átlagban 3-4 naponta indul egy rakétájuk.

Ma hajnalban 5:20-kor kezdte meg 17. útját a B1062 sorozatszámú Falcon-9 a Cape Canaveral Űrhaderőbázis SLC-40 indítóállásáról, hogy újabb 23 műholdat állítson pályára. Ezúttal sem akadályozta semmi a két fokozatot abban, hogy teljesítsék a számukra kitűzött feladatokat: az első fokozat az emelkedés után ismét rátalált a Just Read The Instructions drónhajóra, mely 640 km-re Floridától várakozott rá az Atlanti-óceánon. Ez volt zsinórban a 175. sikeres visszatérés, melyet egy Falcon-9 vagy Falcon Heavy első fokozat teljesített, összességében pedig már a 248. alkalommal láthattunk ilyen műveletet a 260 kísérletből. A második fokozat a kijelölt 285 x 293 km-es kezdeti keringési pályára állította a legújabb Starlink egységeket, így a SpaceX idei 87. missziója is hibátlanul lezajlott. 
A héten még két kitűzött indítása van a cégnek, melyből az egyik egy dél-koreai megbízás, a másik pedig egy újabb házon belüli Starlink küldetés lesz. 

Fotó: SpaceX
Dark mode powered by Night Eye